USR PLUS a pregătit moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîţu. Moşteanu: Am trimis o propunere de text către Simion

USR PLUS are cele 80 de semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură şi a trimis o propunere de text către co-preşedintele AUR, George Simion, a anunţat vineri liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu.

03 sept. 2021, 14:28
USR PLUS a pregătit moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîţu. Moşteanu: Am trimis o propunere de text către Simion

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a afirmat că premierul Florin Cîţu nu va avea curajul să remanieze toţi miniştrii USR PLUS din Guvern, însă dacă o va face consecinţa va fi depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului.

„Eu cred că nu are curaj. Consecinţa este constituţională. Noi depunem moţiunea. Va numi miniştrii interimari pentru următoarea perioadă şi vedem unde se ajunge. Din punctul meu de vedere zilele lui Florin Cîţu la Palatul Victoria sunt numărate”, a declarat Ionuţ Moşteanu.

Moşteanu a precizat că textul moţiunii de cenzură a fost trimis liderului deputaţilor AUR George Simion pentru consultare şi documentul va fi finalizat în cursul zilei de vineri.

Citeşte şi: Miniştrii USR PLUS nu vor participa la şedinţa de Guvern. USR PLUS: Florin Cîţu vrea să adopte marele plan de furt din bani publici – PNDL 3

„Am avut astăzi o şedinţă cu colegii parlamentari USR PLUS, în prezenţa lui Dan Barna şi Dacian Cioloş. Am discutat cu parlamentarii despre următorii paşi pe care trebuie să-i parcurgem în această criză politică. Toți parlamentarii sunt solidari. Am aici lista cu cele 80 de semnături pentru depunerea moțiunii. Ne-am uitat pe textul moțiunii, am trimis o propunere de text către George Simion, lucrăm în continuare. Așteptăm să vedem ce observații mai sunt și în cursul zilei vom avea textul finalizat. Urmează un Comitet politic la ora 15.00. Se va desfășura online. (…) Este forul care dă mandat pentru intrarea la guvernare. E o perioadă complicată. Nu am fi vrut să ajungem în această criză în care Florin Cîțu a aruncat țara, însă va trebui să găsim o soluție de ieșire.

La 18.00 este programată o ședință de coaliție. În funcție de ce se întâmplă la ședința coaliției vom vedea ce decizie vom lua. Suntem pregătiți în orice moment să depunem această moțiune. Eu sper să nu fie cazul și să vedem înțelepciune din partea premierului Florin Cîțu”, a spus Ionuț Moșteanu.

Citeşte şi: Cîţu le cere demisia de onoare miniştrilor USR: „Atunci când depui moţiune împotriva propriului guvern, trebuie să-ţi dai demisia”

Imediat după declaraţia lui Ionuţ Moşteanu, Florin Cîţu le-a cerut demisia de onoare miniştrilor USR PLUS care vor să susţină moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern.

„Astazi in BPN a fost dat un vot pentru sprijinirea în continuare a premierului Florin Cîţu. Am vorbit despre prioritatile legislative pentru aceasta sesiune. Oricine ar spune că obiectivele de investitie nu sunt in programul de guvernare, minte. Cine nu vine in sedinta de guvern inseamna ca nu sustine programul de guvernare.

La ora 16: 00 avem o sedinta de guvern in care se va aproba planul Anghel Saligny, care este in programul de guvernare. Dezvoltarea Romaniei este o prioritate pentru aceasta coalitie.

Cred ca in Romania mai avem onoare. Atunci cand depui motiune de guvern impotriva propriului guvern, trebuie să-ti dai demisia de onoare.

Niciodata PNL sau eu nu vom face compromisuri alaturi de PSD. Cine este langa PSD este cu Dragnea si Ciolacu”, a declarat Florin Cîţu după şedinţa BPN a PNL.