Imaginile zilei. Localităţi măturate de apă după ce un dig s-a rupt în Lugoj VIDEO

Un dig a cedat la Lugoj, o localitate grav afectată de inundaţii. În zonă respectivă este cod roşu, iar autorităţile încearcă limitarea efectelor produse de inundaţii. În această dimineaţă, la Lugoj, a fost atins vârful de viitură prognozat de hidrologi.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 10:45
Imaginile zilei. Localităţi măturate de apă după ce un dig s-a rupt în Lugoj VIDEO

Digul s-a rupt în aval de oraşul Lugoj, în contextul în care în această dimineaţă a fost atins vârful de viitură prognazat de hidrologi. Râul Timiş a avut o adâncime de 492 de centimetri, un maxim istoric care nu s-a mai atins de 200 de ani.

Citeşte şi: Inundaţii istorice în România. Cele mai mari din ultimii 200 de ani

În zona respectivă nu sunt gospădării, din fericire, existând o mobilizare încredibilă de forţe. Jandarmii şi reprezentaţii Direcţiei Apelor Bazinale Banat, pompierii sunt în zonele afectate şi încearcă limitarea efectelor produse de inundaţii. 

În ultimele trei zile, s-au înregistrat precipitații cumulate 150 l/mp-/170l/mp care au condus la formarea unei viituri istorice pe râul Timiș și afluenți Bistra și Pogăniș. La Staţia Hidrometrică din Lugoj s-a depăşit cota de pericol cu 1,40 metri, în acest caz se iau măsuri speciale. Pompierii aşează saci de nisip şi intervin cu utilaje. De asemenea, au fost evacuate toate firmele din zonă, iar un cartier din Lugoj a fost lăsat fără apă.