Îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute de 1 milion de lei, confiscate de poliţişti

Poliţiştii bucureşteni au efectuat joi controale la 42 de operatori economici din mai multe complexe comerciale şi pieţe despre care existau indicii că efectuează acte de comerţ cu produse contrafăcute şi produse din tutun.

23 oct. 2014, 17:59
Îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute de 1 milion de lei, confiscate de poliţişti

„În urma acţiunii au fost întocmite 14 dosare penale, au fost constatate 25 de infracţiuni şi au fost confiscate 13.000 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii contrafăcute, în valoare de aproximativ 1.000.000 lei, 190 DVD-uri contrafăcute, în valoare de 2.800 lei şi 5.540 ţigarete, în valoare de 2.750 lei”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) remis joi AGERPRES.

De asemenea, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 48.000 de lei.

Poliţiştii Capitalei au acţionat împreună cu inspectori vamali ai Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti şi cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul DGPMB.

„Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială, situată în sectorul 3, a fost identificat administratorul acesteia în timp ce comercializa produse din tutun a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, fiind indisponibilizată cantitatea de 5.540 de ţigarete”, se mai arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Citeşte şi Noua LEGE A PIEŢELOR, promulgată. Uite ce prevede