Imediat după ce a decretat mobilizarea, Putin a plecat în vacanţă. Mai multe filmări au fost preînregistrate, pentru a le da ruşilor senzaţia că preşedintele munceşte continuu

Vladimir Putin a ordonat mobilizarea, miercuri, si apoi a plecat în vacanţă. Potrivit presei independente ruse, președintele rus a decis să-și odihnească trupul și sufletul în reședința sa de pe malul Lacului Valdai. Trei surse independente confirmă acest lucru.

25 sept. 2022, 13:53
Imediat după ce a decretat mobilizarea, Putin a plecat în vacanţă. Mai multe filmări au fost preînregistrate, pentru a le da ruşilor senzaţia că preşedintele munceşte continuu

Videoclipul lui Putin care anunță mobilizarea parțială a fost lansat la opt dimineața, dar este aproape sigur că a fost preînregistrat pentru că președintele rus de obicei doarme la acea oră. Mai târziu în acea zi, Putin a călătorit la Veliky Novgorod, unde a vizitat o școală tehnică și a asistat la un concert.

Imediat după concert, potrivit unor persoane din cercul apropiat preşedinţiei ruse, Putin a decis să ia o pauză și să plece în vacanță, care va dura cel puțin o săptămână.

Revenirea în public este așteptată joia viitoare

Pe de altă parte, surse de la Kremlin susțin că în zilele următoare serviciul de presă va publica imagini cu Putin în compania diverșilor asociați, dar se presupune că toate aceste filmări au fost preînregistrate și astfel Moscova vrea să creeze impresia că preşedintele lucrează continuu.

Un videoclip a fost deja publicat și îl arată pe liderul rus petrecând cu vechiul său tovarăș Vitali Mutko.

Citeşte şi Der Spiegel: Alegerile de duminică, din Italia, îl vor face pe Putin cel mai fericit om de pe pământ

PR-ul lui Putin: Președintele a avut afaceri la Kremlin

Revenirea publică a lui preşedintelui este așteptată joia viitoare, când va vizita o mare regiune industrială. O altă sursă de la Kremlin susține că Putin se află de miercuri la reședința sa de pe Lacul Valdai, din regiunea Novgorod, scrie Radio Svoboda. El nu s-a prezentat la așa-numitul „concert Z” din centrul Moscovei în sprijinul referendumurilor din zonele ocupate ale Ucrainei.

Întrebat de ce președintele nu a venit acolo, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat răspunsul așteptat: „preşedintele a avut afaceri la Kremlin”.

Citeşte şi Rusia va discuta joi despre anexarea părţilor ocupate ale Ucrainei. Ar putea fi momentul în care Putin va declara în mod oficial războiul