Imnul României, intonat la lansarea programului USL fără partea cu „Traian”. Ponta: O întâmplare

Imnul de stat al României a fost intonat, joi, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al USL, desfăşurat la Palatul Parlamentului, fără ultimele două versuri din strofa a doua, care includ formula "un nume de Traian".

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 21:03
Imnul României, intonat la lansarea programului USL fără partea cu „Traian”. Ponta: O întâmplare

În debutul evenimentului de lansare a programului de guvernare al USL, s-a făcut anunţul intonării imnului de stat, participanţii ridicându-se în picioare.

Din difuzoarele sălii s-au auzit doar următoarele versuri: „Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte / În care te-adânciră barbarii de tirani!/ Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soarte/ La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani”.

La acestea s-au adăugat versurile: „Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman”, după care imnul a fost interrupt.

Au lipsit, astfel, ultimele două versuri ale celei de-a doua strofe: „Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!”.

„A fost o întâmplare”, a spus premierul Victor Ponta la România TV.

Nu este prima oară când la USL se intonează imnul fără partea cu „Traian „. În vară, în debutul mitingului USL desfăşurat la Romexpo, imnul României a fost intonat fără partea finală a strofei a doua, care include formula „un nume de Traian”.