Imnurile partidelor în campania electorală: De la rock până la manele VIDEO

"Lux Aeterna" a lui Clint Mansell şi "Thunderstruck" a celor de la AC/DC sunt cele două imnuri ale campaniei electorale. Pe unul vor dansa cei de la ARD, pe altul rivalii de la USL. Printre ele va răsuna însă şi o manea, devenită imn al PP-DD.

RomaniaTV.net
06 nov. 2012, 14:56
Imnurile partidelor în campania electorală: De la rock până la manele VIDEO

Sursa de inspiraţie a imnului celor de la ARD este filmul Requiem for a Dream (Recviem pentru un vis-n. red.), de unde arediştii au preluat melodia.

Se pare că cei care se ocupă de campania ARD nu au fost puşi pe gânduri de titlul filmului, nicidecum să-l vadă din moment ce au ales un imn dintr-un film extrem de deprimant, ale cărui personaje sunt împinse până la limita cea mai de jos a decăderii fizice şi morale de către consumul de droguri.

ARD foloseşte melodia, dar schimbă protagoniştii. Astfel, la lansarea candidaţilor care s-a desfăşurat luni la Opera Naţională, europarlamentarul Traian Răzvan Ungureanu i-a prezentat pe copreşedinţii Alianţei pe acordurile acestei melodii. Aceeaşi piesă a fost folosită şi la lansarea alianţei, în urmă cu două luni.

De cealaltă parte, USL mizează pe Thunderstruck, dar în loc de AC/DC îi avem pe Crin Antonescu şi Victor Ponta, care au prezidat lansarea candidaţilor Uniunii de pe Arena Naţională în acordurile celebrei piese.

Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu are ca imn un cântec neaoş, în speţă o manea. Ea a fost aleasă încă de acum doi ani de către telespectatorii postului OTV, numindu-se „Sunt omul de rând şi-mi pasă de tine”.