Împăratul îndrăgostit: Vezi ce inel de logodnă i-a dăruit Napoleon Bonaparte soţiei sale, Josefina

Napoleon Bonaparte avea gusturi rafinate. Iar pentru femeia vieţii lui, Josefina de Beauharnais, care i-a devenit soţie, dar de care a divorţat apoi rămânând însă prieteni foarte buni, nu se zgârcea să îi facă toate poftele. Celebrul inel de logodnă pe care i l-a oferit cochetei Josefina şi care este acum scos la licitaţie arată latura sensibilă a capriciosului împărat.

RomaniaTV.net
15 mart. 2013, 21:01

Napolean Bonaparte şi Josefina de Beauharnais s-au căsătorit în 1796, când el era un soldat revoluţionar de 26 de ani, iar ea, o văduvă cu 6 ani mai mare decât el care avea deja doi copii. Fusese soţia unui aristocrat care susţinuse Revoluţia Franceză, Alexandre de Beauharnais, dar care ulterior căzuse victimă ghilotinei.

Când s-au logodit, Napoleon i-a pus pe deget un inel cu două inimi, una făcută dintr-un safir, iar cealaltă dintr-un diamant. Superbul inel este acum scos la licitaţie în Franţa, de casa Osenat, în Fontainebleau, având un preţ de pornire de 15.000 de euro. Napoleon şi Josefina s-au căsătorit după o logodnă de numai două săptămâni, scrie Daily Mail.

După două zile de la căsătorie, Napoleon pleca împreună cu armata lui să invadeze cu succes Italia. Dar oriunde s-ar fi aflat, gândul lui zbura la Josefina. A pomenit-o până în ultimul moment al vieţii lui, când se afla pe patul de moarte, în exil, în Insula Sfânta Elena. 

„În vremurile acelea, Napoleon nu avea prea mulţi bani. Inelul nu era unul rar, ci un model obişnuit”, a dezvăluit Jean-Chistophe Chataignier, reprezentantul casei de licitaţie Osenat. Bijuteria este inclusă în seria obiectelor istorice scoase la licitaţie săptămâna viitoare. Între acestea se regăseşte şi o sabie ceremonială din argint pe care un aristocrat a primit-o de la regele Henric al IV-lea, în 1592.