Bill Gates îi atacă pe cei care sunt împotriva purtării măştii. „Cum sunt aceşti nudişti?”

Bill Gates a spus în primul episod al noului său podcast cu actrița Rashida Jones că nu înțelege de ce oamenii sunt împotriva purtării măștii.

18 nov. 2020, 08:43
Bill Gates îi atacă pe cei care sunt împotriva purtării măştii. „Cum sunt aceşti nudişti?”

Cum sunt acești nudiști?” s-a întrebat retoric fondatorul Microsoft. „Adică, știți, vă cerem să purtați pantaloni și niciun american, sau foarte puțini americani, nu spun că este un lucru teribil”, a mai spus acesta, ironic la adresa celor care sunt împotriva purtării măştii.

Bill Gates a spus că experții și-au bazat inițial recomandările pe ceea ce știau despre alte virusuri respiratorii, dar COVID-19 s-a dovedit a fi foarte diferit. „Acum, dovezile că purtarea măștilor va ajuta la prevenirea răspândirii virusului sunt copleșitor de clare”, a mai spus miliardarul, citat de Bussines Insider.

Simulări recente estimează că dacă toți americanii vor respecta regula purtării măştii până la 63.000 de decese suplimentare de coronavirus ar putea fi prevenite în SUA până în luna martie.

Citeşte şi Carantină în Europa. Mai multe state europene au intrat în cel de-al doilea lockdown. Pedepse cu închisoarea pentru cei care-şi părăsesc domiciliul

Ideea ca cineva să refuze să poarte o mască este un lucru ciudat pentru mine”, i-a spus fondatorului și filantropului miliardarului Microsoft actriței și comediantului Rashida Jones la primul episod din noua sa serie de podcasturi, „Bill Gates și Rashida”. Jones a fost de acord şi, la rândul său, nu-i înţelege pe cei care sunt împotriva purtării măştii. „Dacă doriți să vă întoarceți mai repede la viața normală, purtați o mască sau, dacă nu purtați o mască rămâneți acasă”, a spus aceasta.

Primul episod din noua serie de podcasturi a lui Jones și Gates „Bill Gates și Rashida Jones Ask Big Questions” a inclus și un interviu cu dr. Anthony Fauci.