Impozit pe cozonacii de Paşte! Avertisment brutal de la ANAF pentru toţi românii

Gospodinele care s-au gândit să își vândă cozonacii pe internet trebuie să știe că ar putea intra foarte ușor în vizorul ANAF. Lucian Heiuș, președintele instituției, recomandă ca oamenii să verifice foarte bine de unde își comandă bucatele pentru masa de Paște.

13 apr. 2023, 23:06
Impozit pe cozonacii de Paşte! Avertisment brutal de la ANAF pentru toţi românii

În ultima perioadă, rețelele de socializare de socializare au fost împânzite de postări ale gospodinelor care se pregătesc intens pentru bucatele tradiționale, pe care le vor pune pe mese cu ocazia Sărbătorilor de Paște. Totuși, gospodinele mai iscusite și mai pricepute în ale afacerilor, au început să vândă aceste produse în mediul online. În acest context, președintele ANAF, Lucian Heiuș a făcut o recomandare pentru cei care decid să comande de pe internet.

Citește și: Nelu Curcă din „La Bloc” i-a spus lui Cătălin Măruţă că este „păcătos”. „Vezi că te paște treaba asta la Pro TV!”

Președintele ANAF a subliniat că înainte de a comanda este foarte important să verificăm dacă produsele sunt realizare în laboratoare autorizate și dacă cei care livrează produsele sunt, la rândul lor, autorizați. În acest mod, putem să evităm riscul îmbolnăvirilor.

„Recomandarea mea pentru cei care vor să cumpere din sistemul online este să verifice dacă acestea sunt produse în laboratoare autorizate și dacă cei care livrează sunt autorizați. Altfel riscă posibilitatea de a se îmbolnăvi”, a declarat Președintele ANAF.

ANAF pune ochii pe gospodinele care își vând cozonacii online

Președintele ANAF a mai atras atenția vânzătorilor pe internet asupra faptului că firmele de curierat raportează livrările, iar dacă o persoană fizică sau juridică primește livrări mari prin plată ramburs și nu declară acești bani, va fi verificată de ANAF.

„Există o declarație 395 din care firmele de curierat raportează toate livrările și cele care se fac prin plată ramburs. Dacă sesizăm că la o persoană fizică sau juridică are livrări prin ramburs mari și nu au declarat acești bani, va intra în analiza noastră de risc și va fi verificată. După prima declarație depusă anul acesta, am stabilit o limită de 500.000 de lei și toți cei care se încadrează la vânzări peste 500.000 de lei și nu au depus nicio declarație legată de veniturile obținute vor fi verificați de ANAF”, a mai declarat Lucian Heiuș pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Bogdan Aurescu, anunţ dezolant despre aderarea la Schengen. „E dificil de anticipat o modificare de poziţie a Austriei”


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei