Impozite mai mari cu până la 60%. Veşti proaste pentru români, taxe şi impozite în funcţie de numărul de copii

Liderii coaliţiei de guvernare urmează să decidă miercuri după-amiază noile taxe şi impozite pentru români. PSD vrea deduceri fiscale pentru românii cu venituri mici și impozit progresiv pentru pensiile speciale. O altă propunere este ca taxa de solidaritate pentru marile companii să fie o taxă pentru educație și sănătate, iar banii să ajungă într-un fond special.

15 iun. 2022, 16:34
Impozite mai mari cu până la 60%. Veşti proaste pentru români, taxe şi impozite în funcţie de numărul de copii

Impozite mai mari cu până la 60%. Începând cu anul următor românii ar putea plăti impozitul pe locuinţă în funcţie de grila notarială și nu în funcție de zona în care locuiesc.

Impozite mai mari pentru aceşti români. Şedinţă de urgenţă în coaliţie

Citeşte şi Pensii 2022. Veste bună pentru milioane de pensionari, date oficiale. Situaţia se schimbă radical de la 1 iulie

Liderii coaliţiei s-au întâlnit miercuri pentru a decide noile taxe şi impozite pentru români. Se ia în calcul impozitul progresiv pentru bugetarii care au salarii uriaşe. Vizaţi de plata impozitului progresiv mai sunt şi cei care primesc pensii speciale.

Pe de altă parte, românii care încasează un salariu minim ar putea fi scutiţi de impozit. Liderii coaliţiei de guvernare discută şi despre o cotă de impozitare diferită față de cea existentă:

0% pentru cei cu salariul minim şi cu patru copii 
5% pentru cei cu salariul minim şi cu trei copii 
7% pentru cei cu salariul minim şi cu doi copii 
10% pentru cei cu salariul minim şi un copil 
15% pentru cei cu salariul mediu 

De asemenea, se ia în calcul ca părinţii cu mai mulți copii să beneficieze de deduceri pensii private sau cheltuieli cu afterschool, potrivit Antena 3.

Reamintim că Partidul Social Democrat vrea reformarea sistemului fiscal din România pentru a reduce inechitățile sociale și de a asigura solidaritatea socială şi propune coaliţiei supraimpozitarea celor care au venituri mai mari decât preşedintele Klaus Iohannis şi a celor cu pensii speciale.

„PSD consideră că scopul principal al reformării sistemului fiscal din România este de a reduce inechitățile sociale și de a asigura solidaritatea socială între contribuabili. În viziunea PSD povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societății. Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiții esențiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici”, se arată într-un comunicat al PSD.

Citeşte şi Florin Cîţu lansează un nou atac: „PSD îşi schimbă părul, dar năravul ba. Ponta, Dragnea, Ciolacu, toţi au acelaşi obiectiv, suprataxarea mediului privat”