Impozite mai mari pentru bogați și multinaționale. Anunțul ministrului Marius Budăi (PSD)

Marius Budăi, ministrul Muncii, a vorbit luni seara, pe marginea unui subiect care a scandalizat România, faptul că marile corporații străine plătesc sume infime la bugetul național. 

17 mai 2022, 09:57
Impozite mai mari pentru bogați și multinaționale. Anunțul ministrului Marius Budăi (PSD)

Oficialul Guvernului a anunțat că în acest moment, la nivel guvernamental, se discută despre impozitarea salariilor cu cotă progresivă, cât și despre impozitarea cu minimum 15% a multinaționalelor.

„Nu avem deocamdată creionat nimic – este o idee pe care Marcel Ciolacu a dus-o în dezbatere publică și o va aduce în interiorul coaliției.

Nu este discuția doar pe salarii, să fie o etichetare și un impozit progresiv pe salarii, neapărat. Da, am fost la câteva discuții de acest gen (n.r. – despre impozitarea multinaționalelor), se discută mai mult la Ministerul Finanțelor, nu pot să vă dau mai multe detalii”, a declarat Budăi, pentru Antena 3.

În prezent, marile companii străine, care monopolizează mai multe domenii de activitate din țara noastră, plătesc doar 2%.

Potrivit ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, România va începe pregătirile pentru implementarea impozitării multinaționalelor din ianuarie 2023.

 

Ce spune Marcel Ciolacu (PSD) despre noile măsuri fiscale

 

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că de la 1 iunie vor fi anunțate noile măsuri fiscale, inclusiv introducerea impozitului progresiv.

„Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie. Rămân la părerea că în zona prețurilor la energie ar fi trebuit venit cu reglementare și ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele.

Dacă am fi venit cu o reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi și poate nu am fi ajuns la această inflație”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat susține ferm introducerea impozitării progresive.

„Ori intrăm într-o logică, cum este toată lumea și toate țările dezvoltate, ori încercăm să ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a mai punctat Ciolacu.


loading...
Partenerii noștri