Impresionant! Localitatea din Austria unde peste 40% dintre locuitori sunt imuni la coronavirus! E cel mai mare procent din lume

Localitatea montană Ischgl, din Austria, este subiectul unui studiu legat de răspândirea noului coronavirus. Acesta a scos la iveală faptul că aproape jumătate dintre locuitori au fost infectaţi şi nici nu au ştiut.

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 11:06
Impresionant! Localitatea din Austria unde peste 40% dintre locuitori sunt imuni la coronavirus! E cel mai mare procent din lume

Studiul complex, desfăşurat de Universitatea de Medicină din Innsbruck, a urmărit câţi dintre locuitorii staţiunii de schi Ischgl au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus, iar rezultatul a fost uluitor: 42,4%.

Potrivit directorului Institutului de Virologie, Dorothee von Laer, acesta este cel mai mare procentaj din lume, în condiţiile în care a fost testată în jur de 80% din populaţia oraşului. Prezenţa anticorpilor în sânge indică faptul că persoana a avut deja boala.

Idilica staţiune montană este acum considerată unul dintre primele focare ce au dus la răspândirea virusului în Europa. Potrivit autorităţilor austriece, 40% dintre cazurile din ţară au avut provenienţa în Ischgl. De asemenea, potrivit convingerii lor, şi mulţi germani s-au infectat în Ischgl, după care s-au întors acasă ca purtători.

Statul Tyrol şi industria turismului sunt acum acuzate că nu au reacţionat destul de rapid la extinderea virusului şi că nu au oprit schiul la timp. Şeful protecţiei consumatorului din Austria, Peter Kolba, a deschis un dosar statului Tyrol pentru managementul crizei coronavirusului, declarând că peste 6000 de turişti, inclusiv mulţi nemţi, l-au contactat pentru a depune plângeri şi peste 1000 de persoane vor să se constituie parte în proces.

O comisie investighează în prezent faptele. În plus, un caterer care nu a raportat faptul că unul dintre angajaţi este infectat este investigat din luna martie.

Citeşte şi: Aproape 1000 de români testaţi pozitiv cu COVID 19 la abatorul din Germania devenit cel mai mare focar al Europei