IMPRESIONANT. Scrisoarea unei fetiţe bolnave de leucemie, către Moş Crăciun

Deşi mai sunt două luni până la sosirea Crăciunului, o fetiţă de 9 ani care suferă de o boală cumplită din cauza căreia e nevoită să-şi petreacă majoritatea timpului în spital, i-a scris deja Moşului o scrisoare cu doleanţele ei.

29 oct. 2014, 16:05

Micuţa Florentina Daniela este un copil cuminte, care învaţă bine la şcoală, care îşi ascultă mama şi o ajută cum poate mai bine. În urmă cu un an, fetiţa din comuna brăileană Bărăganu a fost diagnosticată cu leucemie.

Din acea clipă, familia micuţei a fost răvăşită. Foarte afectat a fost şi frăţiorul Florentinei în vârstă de 13 ani, un copil căruia, spre deosebire de surioara sa, nu-i prea plăcea şcoala, dar nici şă-şi asculte părinţii. Însă, din clipa în care şi-a văzut mama distrusă, băiatul şi-a propus să se schimbe.

Astfel, în ziua în care Florentina şi mămica ei au plecat spre spital, băiatul a strâns-o în braţe pe cea care i-a dat viaţă şi i-a făcut o promisiune.

„Mami, stai liniştită şi ai grijă de surioara mea. De azi înainte eu n-am să te mai supăr şi am să fiu cel mai bun din clasă”, a spus Dragoş. Şi s-a ţinut de promisiune.

La sfărşitul anului şcolar era premiant. În tot acest timp, Florentina a stat mai mult prin spital. A făcut tratament cu citostatice, i-a căzut părul, însă a rămas optimistă. Şi, pentru că se apropie Sărbătorile de Iarnă, micuţa speră ca Moşul să-i lase nişte daruri.

De aceea, încă din timp, Florentina i-a scris o scrisoare Moşului şi a cerut să-i aducă jucării, hăinuţe şi câteva dulciuri. Nu l-a uitat însă nici pe frăţiorul ei şi l-a rugat pe bunul Moş să-l aibă în vedere şi pe acesta, potrivit libertatea.ro.

În fiecare an, scrisorile micuţilor care suferă de cancer sunt postate pe blogul asociaţiei PAVEL, „Scrisoare către Moş Crăciun”, iar oamenii care doresc să le facă o bucurie acestora aleg câte o epistolă, făcând astfel fericit un suflet mic aflat în suferinţă.