Impresionant! Un câine maidanez dirijează circulaţia şi îi ajută pe copii să traverseze. VIDEO cu patrupedul în „exerciţiul funcţiunii”

„Kupata” (în limba georgiană, "cârnăcior") este un câine maidanez care păzeşte o trecere de pietoni dintr-un oraş din Georgia. Nu stă, însă, degeaba la trecere, ci îşi aduce contribuţia, aşa cum ştie mai bine, la buna desfăşurare a circulaţiei.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 06:22
Impresionant! Un câine maidanez dirijează circulaţia şi îi ajută pe copii să traverseze. VIDEO cu patrupedul în „exerciţiul funcţiunii”

Kupata, care şi-a câştigat numele datorită faptului că este bine hrănit şi dolofan, asemeni unui cârnăcior, ajută copiii să traverseze strada şi avertizează şoferii atunci când aceştia trebuie să se oprească pentru a permite traversarea pietonilor. Atunci când conducătorii auto nu dua semne că ar vrea să oprească, patrupedul începe să-i latre. 

Citeste si China declară câinii animale de companie, care nu trebuie mâncate, şi ar putea pune capăt comerţului cu carnea acestora

Un video îl prezintă pe adorabilul Kupata în „exerciţiul funcţiunii”, ajutând un grup de copii să traverseze strada. În urmă cu ceva timp, căţelul a primit chiar şi un premiu acordat de Departamentul de Turism din regiunea Adjara, o republică autonomă din cadrul Georgiei.

Din grija autorităţilor locale, patrupedul beneficiază de un adăpost cu o stea care amintește de Walk of Fame de la Hollywood. Pe steaua celui mai iubit câine din Georgia stă scris „People’s Choice” („Alegerea publicului”).