Imprimeria Naţională a rămas fără bani din cauza cardurilor de sănătate

Imprimeria Naţională, instituţia obligată să execute cardurile de sănătate, ar trebui să se împrumute aproximativ 3,3 milioane de euro pentru că a rămas fără bani pentru efectuarea plăţilor exigibile.

RomaniaTV.net
07 feb. 2013, 07:24
Imprimeria Naţională a rămas fără bani din cauza cardurilor de sănătate

Pentru că a achiziţionat deja materiile prime şi materialele necesare realizării cardurilor de sănătate, instituţia a rămas la finele anului trecut fără bani, ajungând în situaţia de a nu-şi mai putea achita obligaţiile financiare, potrivit ECONOMICA.NET. În consecinţă, a trebuit să apeleze la un credit bancar în valoare de aproximativ 3,3 milioane de euro, pe care l-a contractat de la BCR în regim de urgenţă.

„Pentru asigurarea implementării acestui proiect important (cardurile de sănătate – n.red), Imprimeria Naţională a achiziţionat materii prime şi materiale, dar punerea cardului în circulaţie a fost amânată ca urmare a unor factori exogeni. Deoarece până la finele anului 2012 şi nici până la această dată nu s-au primit comenzile pentru producerea cardurilor, neputând fi livrate şi încasate, compania a fost confruntată cu un deficit de numerar, neputându-şi achita obligaţiile exigibile de plată rezultate din totalitatea relaţiilor comerciale, fapt ce ar fi condus la sincope în derularea în bune condiţii a activităţii companiei, cu un impact reputaţional asociat”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii CN „Imprimeria Naţională”.

CITEŞTE ŞI Medicii de familie REFUZĂ să distribuie cardurile electronice. „Este CONFLICT de interese”