Împuşcături la graniţă după contrabandiştii de ţigări

Poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de armă pentru a opri un grup care transporta mai multe colete. Totul s-a petrecut în apropierea localităţii Straja. Pentru că nu s-au oprit la somaţiile poliţiştilor, aceştia au fost nevoiţi să-şi folosească armamentul din dotare. A fost prins un singur suspect în vârstă de 24 de ani. Ceilalţi au abandonat marfa şi au fugit. În colete, poliţiştii au găsit aproape 14 mii de pachete de ţigări din Republica Moldova, în valoare de 125 de mii de lei.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 10:47
Împuşcături la graniţă după contrabandiştii de ţigări

Un echipaj al Poliţiei de Frontieră a observat, luni în jurul orei 19.30 în apropierea frontierei de stat, în Straja, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase.

Oamenii legii au încercat să-i oprească însă deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, fiind reţinută una dintre persoanele implicate în activitatea de contrabanda.

Celelalte persoane, abandonând coletele pe care le transportau şi profitând de întuneric şi terenul împădurit, s-au dispersat în zona. În urma verificarilor efectuate de politiştii de frontieră s-a stabilit că persoana reţinuta este un tânăr în vârstă de 24 ani, domiciliat în judeţul Suceava.

La cercetarea terenului au fost descoperite 6 colete cu ţigări care conţineau 13.936 pachete de ţigări marca Doina de provenienţa Republica Moldova, în valoare de 125.424 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Persoanei în cauză, i s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă. Cercetările sunt continuate de către politiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.