ATAC ARMAT la o universitate din Oregon. Zece morţi şi şapte răniţi GALERIE FOTO

Un atac armat s-a produs joi, la o universitate din Oregon, unde un bărbat a deschis focul. Poliţia a anunţat iniţial că 13 persoane au murit şi cel puţin 20 au fost rănite, dar un bilanţ final realizat de FBI indică 10 morţi, între care şi atacatorul, şi 7 răniţi.

01 oct. 2015, 18:40

Un ultim bilanţ prezentat de FBI arată că atacatorul de la universitatea din Oregon a ucis 9 persoane şi a rănit alte 7. Un supravieţuitor a declarat că atacatorul le-a cerut victimelor să spună ce religie au înainte să înceapă să tragă.

Atacul a avut loc în prima săptămână de cursuri la Colegiul comunitar Umpqua de la Roseburg, un mic orăşel forestier situat la aproximativ 290 de kilometri sud de Portland.

Atacatorul a fost identificat drept Chris Harper Mercer, în vârstă de 26 de ani, potrivit unui oficial guvernamental, care nu a fost autorizat să facă declaraţii. Autorităţile nu au spus nimic despre mobilul atacului, subliniind că o anchetă este în desfăşurare.

Atacul s-a produs la Universitatea Umpqua, joi la prânz, potrivit canalului de televiziune CNN. Iniţial, potrivit The Times, se anunţase că cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar între 10 şi 15, ucise în acest atac. Ulteritor, poliţia a anunţat că ar fi între 7 şi 10 morţi.

Citeşte şi Incidente armate în Chicago: Şase morţi şi opt răniţi în 24 de ore

Din mesajele trimise de studenţi pe Twitter rezultă că erau foarte speriaţi de atac. Studenţii au fugit care-încotro din calea gloanţelor agresorului, căutând să se ascundă pentru a nu fi luaţi drept ţintă.

Citeşte şi Incidente armate în Chicago: Şase morţi şi opt răniţi în 24 de ore

La locul atacului au venit echipaşe de poliţie şi de salvare. Nu se ştia deocamdată identitatea autorului atacului, vârsta lui şi dacă este rănit sau nu.

Colegiul Umpqua a fost înfiinţat în 1964 şi în această instituţie au învăţat zeci de mii de studenţi. În prezent, aproximativ 3.000 de studenţi învaţă la acest colegiu.

Poliţiştii au oprit toţi studenţii şi -au controlat genţile, căutând eventuale arme de foc sau alte obiecte susceptibile de a fi folosite într-un atac.

Atacul de joi, este cel de-al 45-lea atac armat asupra unei şcoli din SUA, din 2015, a informat o televiziune americană.