Împuşcături la sediul de campanie al lui Barack Obama

Focurile de armă au fost trase asupra sediului de campanie din Denver (Colorado) al preşedintelui american Barack Obama. În momentul atacului, Obama nu se afla în clădire.

RomaniaTV.net
13 oct. 2012, 05:32
Împuşcături la sediul de campanie al lui Barack Obama

O persoană necunoscută a deschis focul asupra sediului de campanie, unde susţinătorii lui Obama se pregăteau pentru alegerile din noiembrie. Conform purtătorului de cuvânt al poliţiei din Denver, nici o persoană nu a fost rănită. O anchetă a fost deschisă pentru a da de urma atacatorului.

Preşedintele american nu se afla în sediul de campanie din Colorado, aşa că serviciile secrete nu au fost implicate în investigaţii. Casa Albă nu a comentat incidentul.

Conform poliţiei o maşină suspectă a fost identificată, aceasta fiind singurul indiciu legat de autorul atacului.

Incidentul din Colorado a fost comentat pentru România TV de analistul de politică externă, Christian Mititelu: „E greu de spus ce fel de atac a avut loc în Colorado, pentru că preşedintele are sediu de campanie în toate statele. În SUA există această toleranţă faţă de portul armelor, există tot timpul oameni nemultumiţi. Este o campanie destul de dura, cei doi candidaţi provin din poli complet opuşi din punct de vedere ideolgic.Există acest miez al Partidului Republican, care doreşte ca problemele să fie rezolvate prin tăierea impozitelor. E o dispută extrem de acerbă între cele două tabere„.