VIDEO Împuşcături pe aeroportul din Chişinău. Două persoane au decedat în urma atacului. Maia Sandu anunţă mobilizare generală

Mai multe împușcături s-au auzit vineri, 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Un martor a declarat că un bărbat a tras de câteva ori cu o armă, iar pasagerii au fost evacuați din clădire.

30 iun. 2023, 18:52
VIDEO Împuşcături pe aeroportul din Chişinău. Două persoane au decedat în urma atacului. Maia Sandu anunţă mobilizare generală

UPDATE:Maia Sandu, reacție-fulger după atacul armat din aeroport: Mobilizare generală pe tot teritoriul R. Moldova
Organele de forță sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova, spune, vineri, președinta Maia Sandu, după atacul din Aeroportul Internațional Chișinău, în urma căruia doi oameni au murit.

„Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane – un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară. Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate – pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți”, spune Maia Sandu.

„Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova”, a mai spus Sandu.

Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău anunță că agresorul de la Aeroport a fost reținut. Mascații de la Fulger au intervenit și l-au capturat cu puțin timp în urmă.

„Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut 2 victime în urmă cu puțin timp la Aeroportului Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime”, notează Ministerul de Interne.

Cutremur puternic, pământul s-a zguduit serios vineri seară. Se aşteaptă şi alte replici
Persoana care a efectuat împușcăturile s-a baricadat ulterior într-o încăpere a Aeroportului. Anterior, aceasta ar fi efectuat câteva împușcături în aer, iar ulterior, ar fi tras și în direcția unor polițiști de frontieră.

Cele două victime au decedat, anunță canalul de telegram guvernamental „Prima sursă”. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte.

Primul a fost împușcat polițistul de frontieră, iar al doilea a fost un gardian de la Aeroportul Internațional Chișinău, care ar fi încercat să-l dezarmeze pe atacator.

Polițistul a murit, iar în cazul gardianului unele surse citate de pulsmedia.md spun că este în stare gravă, altele că acesta ar fi decedat deja.

Cel care a comis atacul este cetățean străin căruia nu i s-a permis intrarea în Republica Moldova. El ar fi scos o armă și a efectuat mai multe împușcături în zona sterilă de pe aeroport.

Mai multe rute se rețin. Pasagerii avionului venit din Varșovia rămân deocamdată în avion.

Mai multe zboruri au fost deja afectate şi nu se ştie deocamdată când se va relua traficul aerian.

Citeşte şi: Mișcarea violentă „anti-sistem” continuă în Franța. 667 de oameni au fost arestați doar joi seara