Imunitatea la COVID-19 s-ar putea dovedi trecătoare. Riscăm să avem peste trei milioane de morţi de coronavirus până primăvara viitoare

Publicat: Duminică, 05 Iulie 2020 08:01 // Actualizat: Duminică, 05 Iulie 2020 08:01 // Sursa: romaniatv.net

Lumea pare să se fi obişnuit cu coronavirusul, iar cifrele care în urmă cu patru-cinci luni ne speriau acum reprezintă doar simple statistici. Totuşi, o analiză mai atentă relevă o creştere a pericolului reprezentat de COVID-19, iar în spatele cifrelor se ascunde un viitor sumbru.  

Pe 1 februarie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţa 2.115 cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus, la nivel global. Pe 28 iunie, numărul cazurilor anunţate zilnic a ajuns la peste 190.000, ceea ce înseamnă că, în medie, la fiecare 90 de minute s-a înregistrat numărul de cazuri zilnice de la începutul lui februarie.

Însă, "ceea ce e mai rău abia urmează", avertizează The Economist. Pe baza cercetării datelor din 84 de țări, o echipă a Institutului Tehnologic din Massachusetts (MIT) a constatat că realitatea este cu totul alta de cea pe care o ştim şi, la fiecare caz nou de COVID-19 raportat, 12 nu sunt de fapt înregistrate, iar la fiecare două morţi de coronavirus un al treilea deces este atribuit altei cauze, deşi în realitate a fost vorba de Covid.

Citeşte şi Raed Arafat, avertisment dur: "Este posibil că situaţia să scape de sub control"

În absenţa unei descoperiri a remediului împotriva noului coronavirus, primăvara viitoare vom avea între 200 şi 600 de milioane de infectaţi mai avertizează specialiştii. Mai mult decât atât, numărul deceselor s-ar situa undeva între 1,4 şi 3,7 milioane de oameni, în primăvara lui 2021.

"Chiar și atunci, peste 90% din populația lumii va fi în continuare vulnerabilă la infecții", mai avertizează savanţii de la MIT, care spun că imunitatea la coronavirus s-ar putea dovedi trecătoare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
infectii coronavirus morti coronavirus raspandire coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8359
RON
07 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H