Imunitatea la COVID-19 s-ar putea dovedi trecătoare. Riscăm să avem peste trei milioane de morţi de coronavirus până primăvara viitoare

Lumea pare să se fi obişnuit cu coronavirusul, iar cifrele care în urmă cu patru-cinci luni ne speriau acum reprezintă doar simple statistici. Totuşi, o analiză mai atentă relevă o creştere a pericolului reprezentat de COVID-19, iar în spatele cifrelor se ascunde un viitor sumbru.  

RomaniaTV.net
05 iul. 2020, 05:01
Imunitatea la COVID-19 s-ar putea dovedi trecătoare. Riscăm să avem peste trei milioane de morţi de coronavirus până primăvara viitoare

Pe 1 februarie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţa 2.115 cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus, la nivel global. Pe 28 iunie, numărul cazurilor anunţate zilnic a ajuns la peste 190.000, ceea ce înseamnă că, în medie, la fiecare 90 de minute s-a înregistrat numărul de cazuri zilnice de la începutul lui februarie.

Însă, „ceea ce e mai rău abia urmează”, avertizează The Economist. Pe baza cercetării datelor din 84 de țări, o echipă a Institutului Tehnologic din Massachusetts (MIT) a constatat că realitatea este cu totul alta de cea pe care o ştim şi, la fiecare caz nou de COVID-19 raportat, 12 nu sunt de fapt înregistrate, iar la fiecare două morţi de coronavirus un al treilea deces este atribuit altei cauze, deşi în realitate a fost vorba de Covid.

Citeşte şi Raed Arafat, avertisment dur: „Este posibil că situaţia să scape de sub control”

În absenţa unei descoperiri a remediului împotriva noului coronavirus, primăvara viitoare vom avea între 200 şi 600 de milioane de infectaţi mai avertizează specialiştii. Mai mult decât atât, numărul deceselor s-ar situa undeva între 1,4 şi 3,7 milioane de oameni, în primăvara lui 2021.

Chiar și atunci, peste 90% din populația lumii va fi în continuare vulnerabilă la infecții„, mai avertizează savanţii de la MIT, care spun că imunitatea la coronavirus s-ar putea dovedi trecătoare.