În 2009, teroriştii voiau să arunce în aer CEA MAI ÎNALTĂ CLĂDIRE din SUA

O grupare extremistă din SUA planifica în 2009 să arunce în aer turnul Sears Tower (până în 2009), în prezent Willis Tower din Chicago, cea mai înaltă clădire din SUA de la acea vreme, precum şi studioul de televiziune din acest oraş din statul Illinois, al popularei moderatoare tv americane Oprah Winfrey, relevă, într-un raport, organizaţia pentru apărarea drepturile omului din Statele Unite ale Americii, Judicial Watch, citată de TASS, potrivit Agerpres.

02 dec. 2014, 12:24
În 2009, teroriştii voiau să arunce în aer CEA MAI ÎNALTĂ CLĂDIRE din SUA

Teroriştii planificau să transporte substanţele explozive cu o furgonetă, dar poliţia a reuşit să dejoace planurile lor înainte ca ei să ajungă în oraş.

După cum menţionează Judicial Watch, extremiştii puneau la cale aceste atentate în semn de protest faţă de campaniile militare ale SUA în Irak şi Afganistan.

Citeşte şi Soţia şi fiul liderului Statului Islamic au fost arestaţi în LibanSoţia şi fiul liderului Statului Islamic au fost arestaţi în Liban

În complotul terorist de la Chicago au fost implicate cel puţin şase persoane, dintre care două proveneau din oraşul El Paso, Texas, şi care se află în prezent în închisoare. Unul dintre aceştia a fost reţinut după ce, în august, cu o viteză ameţitoare, se deplasa prin Chicago, cu un drapel al Statului Islamic atârnat de geamul maşinii. Al doilea este un imigrant ilegal şi a ajuns după gratii după ce şi-a pierdut permisul de conducere pentru că a fost prins beat la volan.

Construită în 1973, clădirea turn Sears Tower, devenită ulterior Willis Tower, a cărei înălţime fără turn este de 442 m, a fost timp de 25 de ani cea mai înaltă clădire din lume. Până de curând, ea a fost şi cea mai înaltă clădire din SUA, dar anul trecut înălţimea sa a fost depăşită de cea a unui zgârie-nori, construit pe locul turnurilor gemene World Trade Center, distruse în atentatul de la 11 septembrie 2001.