În 2021, românii au călătorit aproape la fel de mult ca în 2019. Vânzările de bilete, aproximativ la acelaşi nivel ca înainte de pandemie

Românii şi-au reluat călătoriile, în 2021, nivelul vânzărilor de bilete în acest an apropiindu-se de cel din 2019, când încă nu izbucnise pandemia.

10 sept. 2021, 16:57
În 2021, românii au călătorit aproape la fel de mult ca în 2019. Vânzările de bilete, aproximativ la acelaşi nivel ca înainte de pandemie

Vânzările de biletele de avion din vara anului 2021 se apropie de nivelul pre-pandemic, asta în pofida faptului că industria este încă destul de afectată de efectele pandemiei, arată agenţia online de turism Vola.ro. Turiştii au achiziţionat, prin intermediul agenţiei online, aproape 100.000 de bilete de avion în perioada iunie – august 2021.

Preţul mediu al unui bilet de avion în această vară a fost de 147 euro, similar cu cel din 2019 şi a crescut cu 35% faţă de 2020, când a atins un minim de 107 euro.

Oraşele europene preferate de români în sezonul estival au fost Paris, Londra sau Madrid, potrivit agenţiei online Vola.ro.

Potrivit companiei, în acest an, peste 35% dintre zborurile din sezonul de vară au fost modificate sau anulate, comparativ cu maximum 5% în 2019.

Citeste si Avertismentul Poliţiei Române! Nu daţi curs solicitărilor din acest mesaj!

Vânzările de bilete la acelaşi nivel ca înainte de pandemie

Spre deosebire de alţi ani, românii au ales, în 2021, şi multe destinaţii interne. România a fost constant a doua cea mai rezervată rută la nivel de ţară.

Vânzările de biletele de avion din vara anului 2021 se apropie de nivelul pre-pandemic, deşi efectele pandemiei sunt încă evidente la nivel de industrie. După ce lockdown-ul global şi nenumăratele schimbări în ceea ce priveşte condiţiile de călătorie au produs efecte dramatice pentru industria de transport aerian de pretutindeni, sezonul estival de anul acesta a venit ca o gură de aer proaspăt pentru jucătorii din turism. Astfel, compania Vola.ro a emis bilete de avion pentru aproape 100.000 de clienţi în perioada iunie-august 2021, nivel ce reprezintă aproximativ 95% din cel atins în 2019 şi în creştere cu peste 200% faţă de 2020„, arată compania.

Printre principalele cauze ce au favorizat o revenire accelerată a cererii turistice în perioada analizată se numără anunţurile legate de redeschiderea multiplelor destinaţii din Europa, condiţiile de călătorie simplificate odată cu eliberarea certificatelor verzi, precum şi un număr mai scăzut de cazuri COVID pe timpul verii, care, împreună cu numărul în creştere de persoane vaccinate, au dat românilor o mai mare încredere în a-şi relua călătoriile.

Citeste si Numărul căsătoriilor a explodat în luna iulie 2021. E pentru prima dată din martie, anul trecut, când se înregistrează o creștere a evenimentelor