În atenția românilor care locuiesc la bloc! Măsura intră în vigoare începând de la 18 aprilie 2023

Veste tristă pentru bucureștenii care stau la bloc. Compania Națională Termoenergetică a anunțat că nu mai dă căldură.

17 apr. 2023, 17:08
În atenția românilor care locuiesc la bloc! Măsura intră în vigoare începând de la 18 aprilie 2023
Veste proastă pentru Bucureștenii care locuiesc la bloc și nu au centrală proprie

Veste proastă pentru bucureștenii de la bloc. Compania Municipală Termoenergeticp București (CMTEB) a anunțat că se încheie sezonul de încălzire 2022 – 2023, deoarece se îndeplinesc condițiile legale care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temeperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00”.

Compania a transmis că oprirea va fi făcută progresiv, începând de marţi, 18 aprilie, prin reducerea temperaturii de livrare și prin închiderea instalațiilor către consumatori, ceea ce va face posibilă furnizarea de căldură pe timpul nopții în următoarele trei zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare.

Citește și: Ce amenzi riscă românii care locuiesc la bloc și nu fac curățenie în fața scării. Legea este în vigoare din 2022

„Astfel, începând cu data de 18 aprilie, vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti.

Oprirea agentului termic pentru căldură va fi făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimțite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.

Reducerea progresivă a temperaturii de livrare, oferă posibilitatea de a furniza căldură pe timpul nopții, în următoarele trei zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare”, se arată în comunicatul CMTEB.

Citește și: O nouă lovitură pentru românii care stau la bloc. Vor plăti mai mult cu 30%, altfel riscă amenzi uriaşe!

Chiar dacă bucureștenii car estau la bloc vor rămâne treptat fără căldură, fac excepție de la oprirea furnizării agentului termic obiectivele speciale, precum spitale, creșe, școli, grădinițe. În aceste cazuri, sistarea serviciilor de încălzire se va face la solictarea scrisă a reprezentanților legali ai instituțiilor.

„În acest sens, vă comunicăm că asociațiile de proprietari care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor, pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa [email protected].

 De la măsura opririi furnizării agentului termic pentru încălzire fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanților legali ai acestor instituții.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, a mai transmis CMTEB.