În Bucureşti au fost mai multe cazuri de muşcături de căpuşe decât infectaţi cu COVID. Recomandările făcute de medici

E alertă în Capitală după ce numărul persoanelor mușcate de căpușe care ajung la spital a crescut în ultimele zile.

09 iun. 2021, 23:02
În Bucureşti au fost mai multe cazuri de muşcături de căpuşe decât infectaţi cu COVID. Recomandările făcute de medici

În Bucureşti au fost mai multe cazuri de muşcături de căpuşi decât infectaţi cu COVID. La Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, de exemplu, sunt 20 de persoane care solicită zilnic ajutor, față de 5-6, câte erau în zilele anterioare. În parcurile din Capitală au început abia de ieri tratamentele anticăpușe. Numărul persoanelor confirmate cu coronavirus, miercuri, a fost doar de 16 persoane

În Bucureşti au fost mai multe cazuri de muşcături de căpuşe decât infectaţi cu COVID. Recomandările făcute de medici

Medicii spun că nu trebuie să intrăm în panică dacă am fost mușcați de o căpusă. Ei spun însă că este important să mergem de urgență la spital, pentru a evita complicațiile.

Bacteria transmisă omului prin înţepătura de căpuşă poate produce boala Lyme, cunoscută şi sub numele de „boala cu 1000 de feţe”, din cauza varietăţii de simptome pe care le poate dezvolta şi care pot face să fie confundată cu alte maladii. Bacteria transmisă de căpuşele bolnave intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos, iar în unele cazuri bolnavii pot paraliza.

Citeşte şi: Coronavirusul revine în forţă în Europa, Marea Britanie este prima îngrijorată. Miercuri a raportat cele mai multe infectări din ultima lună
Pentru prevenirea infecţiei cu borelioză, specialiştii recomandă populaţiei să distrugă căpuşele în zonele locuite, acolo unde sunt spaţii verzi, să poarte haine cu mânecă lungă şi pantaloni în cazul în care merg în zone cu risc, să se prezinte la doctor imediat după ce o căpuşă s-a fixat pe piele, atât pentru exatragerea corectă, cât şi pentru a afla despre simptome, să meargă la medicul infecţionist în cazul în care în jurul muşcăturii de căpuşe apar roşeaţă şi „erupţie”, caracteristice bolii.

Borelioza are tratament care duce la vindecare aproape întotdeauna dacă este corect recomandat şi aplicat de către medic. Boala poate fi diagnosticată prin probe de laborator, dar nu mai repede de două săptămâni de la înţepătura căpuşelor.

Până astăzi, 9 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.294 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.043.482 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi: STUDIU CORONAVIRUS: Imunitatea ar putea rămâne toată viaţa. Celulele care păstrează memoria virusului persistă în măduva osoasă