Coronavirusul revine în forţă în Europa, Marea Britanie este prima îngrijorată. Miercuri a raportat cele mai multe infectări din ultima lună

Marea Britanie a raportat miercuri un total de peste 3.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, fiind cel mai mare număr zilnic din ultima lună. Creşterea are loc în contextul răspândirii în insulă a noii variante indiene a Covid-19.

26 mai 2021, 19:41
Coronavirusul revine în forţă în Europa, Marea Britanie este prima îngrijorată. Miercuri a raportat cele mai multe infectări din ultima lună

Numărul de infecţii de miercuri a crescut cu 18% comparativ cu miercurea trecută şi este la cel mai ridicat nivel de după 12 aprilie, după cum scrie Daily Mail. Numărul morţilor rămâne însă în marja ultimelor săptămâni, cu doar 9 decese într-o singură zi, totuşi în creştere faţă de miercurea trecută, când s-au înregistrat doar trei decese cauzate de Covid. Bilanţurile zilnice pot să mai fluctueze, dar per ansamblu tendinţa generală privind coronavirusul este una constantă, spun specialiştii.

Epidemiologul Neil Ferguson, de la Imperial College, este de părere că este „imposibil” de precizat dacă în data de 21 iunie va fi pusă în aplicare ultima etapă de ridicare a restricțiilor din Anglia, din cauza răspândirii variantei indiene. „Tulpina indiană ar putea bloca foaia de parcurs a lui Boris Johnson, dacă se dovedește că este cu peste 60% mai transmisibilă decât tulpina dominantă în Kent„, a adăugat el, citat de Daily Mail.

Citeşte şi Marea relaxare în Anglia, de luni s-au ridicat mai multe restricţii. Oamenii au voie să călătorească, restaurantele şi pub-urile s-au redeschis la interior

În acelaşi timp, campania de vaccinare continuă într-un ritm puternic în Marea Britanie, cu 387.987 de doze injectate marţi în toată țara. Numărul de adulți complet imunizați în Marea Britanie este în prezent de peste 23,6 milioane.

În paralel cu aceste date, The Guardian a publicat un raport de la unităţi ale National Health Service (NHS) care arată că mai mult de 8.700 de pacienţi au murit după ce au contractat coronavirusul în spitalele din Anglia, începând cu martie 2020. Datele NHS arată că, din luna martie a anului trecut, 32.307 persoane au contractat virusul în timp ce se aflau internate. În jur de 8.700 de pacienţi au murit după ce au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 în timp ce se aflau internaţi pentru alte probleme medicale.

Cifrele, oferite de spitale, au fost descrise ca „înspăimântătoare” de rudele celor care au murit. Jeremy Hunt, fost ministru al Sănătăţii, a spus că boala Covid-19 contractată în spital „rămâne unul dintre scandalurile tăcute ale acestei pandemii, cauzând multe mii de decese inevitabile”.

Citeşte şi Boris Johnson, declaraţii scandaloase. Ar fi preferat „mormane de cadavre” decât un nou lockdown în Anglia