În Capitală va fi construit un spital de urgenţă pentru copii, primul în ultimii 30 de ani VIDEO

Un nou spital de urgenţă pentru copii va fi contruit în Capitală. Costurile vor fi suportate integral de primăria Capitalei. Piatra de temelie a fost pusă de premierul Victor Ponta şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Noul Spital Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", a cărui construcţie a fost inaugurată vineri, va fi primul spital de urgenţă pentru copii realizat de municipalitate în ultimii aproape 30 de ani şi primul spital universitar de pediatrie din România, urmând a fi finalizat în vara anului 2015.

21 iun. 2013, 14:37
În Capitală va fi construit un spital de urgenţă pentru copii, primul în ultimii 30 de ani VIDEO

La inaugurarea lucrărilor, au fost prezenţi premierul Victor Ponta şi primarul Capitalei Sorin Oprescu. Noua clădirea a Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, de şase etaje, va fi construită în curtea actualei unităţi sanitare care funcţionează într-un sediu vechi de aproape 100 de ani, o clădire de patrimoniu datând din 1927. Costurile pentru noul spital vor fi suportate integral de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), a anunţat, vineri, la inaugurare, primarul general Sorin Oprescu, conform Mediafax.

Costul estimat al lucrărilor de construcţie este de 170 de milioane de lei fără TVA, iar durata executării lucrărilor este de 21 de luni. Clădirea va fi dotată cu aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie. Noua unitate va fi primul spital universitar de pediatrie din România, întrucât toate secţiile vor fi baze de învăţământ universitar şi postuniversitar, potrivit informaţiilor furnizate de municipalitate.

În ultimii 35 de ani nu s-a mai construit niciun spital în România, dar este o mândrie pentru noi că încercăm şi o să şi reuşim să facem. Se va întinde pe 19000 de mp. Va avea toate specialităţile de urgenţă, va fi al doilea spital de urgenţă pentru copii„, a declarat Sorin Oprescu, primarul Capitalei, potrivit România TV.

Citeşte şi Aproape 400 de copii, abandonaţi în maternităţi, în primele luni ale anului

Vreau să mulţumesc doamnei manager, domnului Oprescu că m-au invitat la acest moment oficial de pornire a construcţiei pentru că este un proiect 100% al Primăriei Generale. În Bucureşti e primul de după ’89„, a adăugat Victor Ponta.

Managerul spitalului, Doina Pleşca, a explicat că, în prezent, în unitate lucrează 250 de angajaţi reprezentând personalul medico-sanitar, 35 dintre ei fiind doctori. Atunci când spitalul va fi gata, respectiv în vara anului 2015, personalul medico-sanitar ar trebui să numere aproximativ 450 – 500 de angajaţi, dintre care 100 să fie doctori.

Odată cu ridicarea noii clădiri, numărul paturilor va creşte de la 159 la 278. Spitalul va fi extins până la 19.260 de metri pătraţi (suprafaţa construită). Va creşte, de asemenea, numărul sălilor de operaţie, de la două, care acum deservesc doar specialititatea ORL, la 10. Astfel, vor exista în unitate câte două săli de operaţii ORL, Chirugie, Ortopedie şi alte patru destinate secţiei Cardiologie.

Spitalul va avea una dintre cele mai moderne secţii de chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervenţională şi cardiologie pediatrică din România. Vor fi amenajate spaţii de joacă pentru copii, la fiecare etaj, alături de spaţii pentru aparţinători. Spitalul va avea un spaţiu verde de 3.400 de metri pătraţi şi parcarea cu o capacitate de 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulanţe.