În câţiva ani vom putea citi SMS-uri direct pe retină VIDEO

O nouă tehnologie implementată de un grup de cercetători belgieni va revoluţiona industria lentilelor de contact şi nu numai. Ei inventat un ecran digital, de formă sferică, ce poate fi montat pe o lentilă de contact. Pe el pot fi proiectate imagini prin tehnologia wireless.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 11:31

Potrivit The Thelegraph, noua invenţie permite ca orice informaţie, de exemplu un sms din telefon, să fie proiectată pe retina umană, prin lentilă. Acest nou display LCD a fost inventat de un grup de cercetători ai Universităţii Ghent, din Belgia.  Profesorul coordonator al proiectului,  Herbert De Smet a declarat:„Acum că am stabilit această tehnologie de bază, putem să începem să lucrăm la aplicaţiile reale, dare vor fi disponibile în maxim 5 ani.”

Spre deosebire de lentitle de contact din prezent care erau limitate la doar câţiva pixei pentru a crea o imagine, noua invenţie permite ca toată suprafaţa lentilei să fie folosită.

Printre aplicaţiile gândite de oamenii de ştiinţă se află şi lentilele de contact folosite ca ochelari de soare. Astfel va exista un singur pixel pe toată suprafaţa lentilei, care se va colora în funcţie de puterea soarelui.

 „Nu este ficţiune!”, a declarat Jelle De Smet, directorul de cercetare al proiectului, care consideră că nu va dura mai mult de cinci ani până astfel de lentile vor fi disponibile pe piaţă.

„Aceste produse nu vor înlocui ecranele de cinema pentru filme. Dar în anumite momente ele vor fi foarte folositoare. Vom putea să avem o hartă a drumului sau vom putea citi mesajele de pe telefon mult mai uşor, deoarece ele vor fi fix în faţa ochilor noştri.”

Acesta este primul pas spre crearea lentilelelor de contact cu ecrane asemeni celor de televizor.
De asemenea,ele pot fi folosite în scopuri medicale, pentru a direcţiona transmiterea luminii spre retină în cazul în care irisul este deteriorat.

Invenţia are şi o serie de aplicaţii cosmetice, cu singură pereche de astfel de instrumente optice se poate alege orice culoare a ochilor.

În 2011 o echipă de cercetători din America propunea o invenţie asemănătoare, dar aceea era încă în probe pe animale.