În ce condiţii pot fi vizitate persoanele aflate în căminele de bătrâni, pe parcursul stării de alertă. Poliţia aduce clarificări

Publicat: Miercuri, 27 Mai 2020 08:35 // Actualizat: Miercuri, 27 Mai 2020 08:35 // Sursa: romaniatv.net

Persoanele în vârstă internate în căminele de bătrâni nu au putut fi vizitate pe parcursul stării de urgenţă, aceste centre fiind închise. Pe perioada stării de alertă, însă, sunt posibile vizitele în azile. Poliţia Română precizează, pentru Libertatea, în ce condiţii ne putem vizita rudele internate în astfel de centre.

Foto: Pixabay.com

Pe perioada stării de alertă, vârstnicii internaţi în centre de rezidenţă pot fi vizitaţi de rude, iar dacă centrele sunt situate în afara localității sau zonei metropolitane trebuie completată corespunzător declarația pe propria răspundere. De asemenea, Poliţia recomandă să fie consultat programul și regulile fiecărui centru, pentru a evita aglomerarea sau expunerea persoanelor vârstnice la riscuri.

Citeşte şi Noi clarificări ale Poliţiei referitoare la părăsirea localităţii: cât timp putem sta plecaţi din localitate şi cum completăm traseul

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii recomandă „reluarea graduală a vizitelor efectuate de către părinții, familia sau persoanele față de care beneficiarii au dezvoltat relații de atașament”.

Vizitarea persoanelor în vârstă internate în azile sau a copiilor aflaţi în centre de plasament se face repsectând regulile de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu. Vizitele vor avea loc în spații special amenajate, care să permită păstrarea distanței minime de 1,5 m. După fiecare vizită, spaţiul de primire va fi igienizat.

În centrele unde există posibilitatea, vizitele pot fi organizate în aer liber, în exteriorul clădirii. Şi în acest caz se respectă măsurile de prevenție și de reducerea riscului de îmbolnăvire.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cămine de bătrâni Poliţia Română stare de alertă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H