În ce condiţii s-ar putea redeschide restaurantele. Explicaţia medicului Emilian Imbri de la Spitalul „Victor Babeş”

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului "Victor Babeş" din Bucureşti, crede că restaurantele din România ar putea fi deschise dacă numărul cazurilor noi de infectaţi cu COVID-19 va scădea şi dacă proprietarii de localuri ar respecta nişte reguli clare impuse de autorităţile responsabile.  

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 12:22
În ce condiţii s-ar putea redeschide restaurantele. Explicaţia medicului Emilian Imbri de la Spitalul „Victor Babeş”

„Cred că s-ar putea deschide restaurantele, respectându-se clar niște reguli, iar cine nu le respectă, să fie pedepsit cu închiderea localului. Atunci, proprietarii de restaurante și de hoteluri ar fi mult mai interesați să nu accepte nicio deviație de la normele respective.

Dacă s-ar respecta aceste reguli, cred că s-ar putea lua în calcul deschiderea. (…) Poate dacă va mai scădea acest număr, ne vom putea gândi și la acest lucru”, a declarat dr. Emilian Imbri pentru B1.ro.

Medicul admite că „singura problemă ar fi aerul condiționat, care ar favoriza transmiterea, asta dacă se respectă distanța și numărul de persoane de la masă”.

Declaraţia managerului de la Spitalul „Victor Babeş” vine după ce, tot joi, secretarul de stat în MS Horaţiu Moldovan a spus că redeschiderea restaurantelor ar fi o imprudenţă.

„Este o chestiune care trebuie reglementată la nivelul Guvernului împreună cu reprezentanţii Ministerului Turismului, nu pot să fac eu o declaraţie în acest sens, însă cred că într-un moment în care nu este stabilă din punct de vedere epidemiologic situaţia, ar fi imprudent. Dar lucrurile se analizează atât de experţii noştri de la Ministerul Sănătăţii, cât şi al domniilor lor de la Ministerul Turismului”, a declarat Horaţiu Moldovan.