În ce condiţii se vor relua cursurile din 8 noiembrie în şcolile din Bucureşti. O grădiniţă are doar 10% din personal vaccinat

Inspectoratul Şcolar al Municiupiului Bucureşti a dat publicităţii centralizarea situației privind vaccinarea la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din Capitală. Multe unităţi de învăţământ din Bucureşti au o rată de vaccinare ridicată, chiar şi 100% în unele cazuri, dar şi sunt grădiniţe unde rata de vaccinare abia dacă depăşeşte 10%.

03 nov. 2021, 17:23
În ce condiţii se vor relua cursurile din 8 noiembrie în şcolile din Bucureşti. O grădiniţă are doar 10% din personal vaccinat

Părinţii, dar şi elevii aşteaptă cu nerăbdare decizia de vineri a autorităţilor care urmează să stabilească în ce condiţii se vor relua cursurile din 8 noiembrie în şcolile din Bucureşti.

Ministrul interimar al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că din 8 noiembrie elevii din învăţământul de stat revin la cursuri. În cursul zilei de vineri, 5 noiembrie, urmează să se stabilească scenariul după care se va face revenirea la cursuri: fizic sau online în funcţie de situaţia epidemiologică.

„Două săptămâni de vacanță este maximum ce poate fi recuperat fără ca elevii să piardă, fără ca elevii să aibă datele examenelor naționale modificate. Drept urmare, în 8 noiembrie școala va începe. Există un document, o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului sănătății.

Vom avea consultări cu cei din Ministerul Sănătății pentru a vedea exact modul în care va începe școala pe 8 noiembrie.

Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă, să spunem în situație de jumătate de țară vom avea o situație cu rata de infectare foarte scăzută, fără cazuri de infectare în școli, să nu poate funcționa cu prezență fizică acele școli. Nu se va ajunge la această situație”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: EXCLUSIV | „Educaţia este principala victimă a pandemiei”. Ecaterina Andronescu arată cum sacrifică autorităţile viitorul României prin închiderea şcolilor şi trecerea la cursuri online

De asemenea, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat nemulţumit de numărul cadrelor didactice vaccinate împotriva COVID-19 în unităţile şcolare.

Între timp, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a dat publicităţii situaţia privind vaccinarea la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din Capitală. Potrivit documentului, o şcoală privată din Sectorul 6 are puţin peste 10% personal vaccinat. Situaţia este asemănătoare şi într-o grădiniţă de stat din Sectorul 2, unde doar 12,3% din personal este vaccinat.

La polul opus sunt şi şcoli şi grădiniţe cu 100% personal vaccinat împotriva COVID-19, precum Colegiul de Învăţământ Terțiar Nonuniversitar USAMVB, Grădiniţa privată Ge Ce Pic – EnglishKinder din Sector 1, Grădiniţa privată „Happy Kids”, Grădiniţa privată „Mary Poppins”, Gradinita privată The Little Artist, Grădiniţa privată Tărâmul Cunoaşterii, Grădiniţa lui David, Gradinita privată Casuta cu Pitici Mari si Mici, Grădiniţa privată „La turn”, Grădiniţa privată „Şotron”, Grădiniţa privată „Once upon a time”, Grădiniţa Rio, Grădiniţa Kids First, Grădiniţa Tom Sawyer, Grădiniţa privată Pluşica, Grădiniţa Little Star, Grădiniţa de stat 111 din Sectorul 6, Grădiniţa privată Art Alegria Kindergarten, Grădiniţa privată Rio 2 Academy, Şcoala Sanitară Postliceala Vita.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Cum vor fi afectaţi copiii de măsurile de distanţare şi închiderea şcolilor. Avertismentul psihologului Keren Rosner: „Va fi un comportament de însingurare, de evitare a celorlalţi”

SS_C257i_21110314300 (1)