În ce culori să îţi vopseşti interiorul casei pentru a fi la modă în 2014

Culorile bogate ale pietrelor preţioase, elementele decorative metalice, accentele cromatice pline de dramatism sau dimpotrivă, cele suave, de inspiraţie rustică sunt doar câteva dintre principalele tendinţe dedecorare şi amenajare a casei în 2014.

13 ian. 2014, 11:16
În ce culori să îţi vopseşti interiorul casei pentru a fi la modă în 2014

În domeniul amenajarilor interioare, anul 2014 se anunţă a fi unul plin de culoare, designerii sugerând că este momentul prielnic să renunţăm la banalul alb şi la plictisitorul bej, pe care le putem înlocui cu nuanţe vii, intense şi pline de personalitate, scrie casadex.ro.

Specialiştii în decoraţiuni şi amenajări interioare au trasat deja o listă cu tendinţele anului 2014 în materie de design, cu ajutorul căreia poţi aduce modificări casei tale, pentru a avea o locuinţă modernă şi plină de stil.

Orhideea Radiantă face casa modernă

Cum era de asteptat, din lista de tendinte ale anului 2014 in domeniul amenajarilor interioare nu putea lipsi culoarea vedetă-Orhideea Radiantă. Desigur că intensitatea acesteia nu ne va permite să o folosim pe scară largă, ci doar în calitate de accente cromatice: un perete, un covor sau o canapea din living, setul de lenjerie sau cuvertura patului din dormitor, faţa de masă, perdelele sau husele scaunelor din bucătărie etc. Trebuie să ştii că intensitatea rozului purpuriu îi va aduce casei tale o notă exotică şi un aer vesel, modern şi jucăuş.

Albul devine istorie

Stim cu totii ca albul este extrem de uşor de asortat, având şi capacitatea de a mări vizual orice spaţiu. Din acest motiv albul este ales adesea pentru zugrăvirea pereţilor interiori, mai ales în casele şi apartamentele mici. Specialiştii în amenajări interioare spun că în 2014 este momentul să uităm de alb, înlocuindu-l cu nuanţe pline de dramatism: gri închis, bleumarin, tonuri bogate de ciocolatiu şi chiar negru. În încăperile mici vom zugrăvi în nuanţe închise un singur perete, evitând astfel micşorarea vizuală a spaţiului. O soluţie vizuală ceva mai blândă, este aplicarea unui tapet decorativ de culoare închisă cu imprimeu supradimensionat de culoare deschisă care va îmbrăca frumos peretele, adăugându-i dramatismul cerut de tendinţele anului 2014.