În ce scenarii se vor deschide şcolile după vacanţa de Paşte. Ministerul Educaţiei a publicat incidenţa pe localităţi

Ministerul Educaţiei a publicat incidenţa cazurilor de coronavirus pe localităţi, în funcţie de care se vor relua cursurile începând de miercuri. Potrivit ministrului Educaţiei, reluarea cursurilor se va face pe două scenarii: verde în localităţile unde incidenţa este sub 1 la mie - cu toti elevii prezenţi fizic la şcoală - şi scenariul galben, în localităţile cu incidenţa peste 1 la mie.

04 mai 2021, 13:56
În ce scenarii se vor deschide şcolile după vacanţa de Paşte. Ministerul Educaţiei a publicat incidenţa pe localităţi

Şcolile şi grădiniţele îşi redeschid porţile din 5 mai, după vacanța de Paște. De miercuri revin la cursuri copiii de grădiniţe, dar şi elevii care nu susțin examene naționale, în funcţie de scenariul în care se află localitatea în care se află, a anunţat Ministerul Educaţiei. Elevii din ani terminali se vor întoarce la școală abia săptămâna viitoare.

Ministerul Educaţiei a publicat incidenţa cazurilor de coronavirus pe localităţi, în funcţie de care se vor relua cursurile începând de miercuri. Conform documentului, în Bucureşti cursurile se vor relua în scenariul galben.

MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 1 – 2,69
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 4 – 2,63
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 5 – 2,4
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 6 – 2,33
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 2 – 2,3
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 3 – 1,71

Citeşte şi: Elevii se întorc la școală după vacanța de Paște. Cum se vor desfășura cursurile după vacanţa de Paşte

Ordinul nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 prevede că, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, precizări importante despre vaccinarea anti-covid a elevilor: Se va putea organiza în cele mai bune condiţii

Scenariul verde se aplică în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori. Acesta prevede că vor participa fizic la cursuri toţi preşcolarii şi elevii, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul galben prevede participarea zilnică, cu prezenţă fizică, în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi  a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a vor învăţa în sistem online în localităţile cu incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor COVID mai mare de 1/1000.

Rata Incidenta Localitati 04.05.2021 by Alina Andrei Bodrug on Scribd