Sorin Cîmpeanu, precizări importante despre vaccinarea anti-covid a elevilor: Se va putea organiza în cele mai bune condiţii

Sorin Cîmpeanu a făcut precizări importante despre vaccinarea anti-covid a elevilor. Ministrul Educaţiei a declarat că dacă vaccinurile vor fi recomandate şi copiilor, vaccinarea se va face în cele mai bune condiţii.

29 apr. 2021, 22:34
Sorin Cîmpeanu, precizări importante despre vaccinarea anti-covid a elevilor: Se va putea organiza în cele mai bune condiţii
Sorin Cîmpeanu, precizări importante despre vaccinarea anti-covid a elevilor: Se va putea organiza în cele mai bune condiţii

Sorin Cîmpeanu, precizări importante despre vaccinarea anti-covid a elevilor. Ministrul Educaţiei a declarat că infrastructura nu va pune probleme derulării campaniei de vaccinare a elevilor, dacă serul anti-covid va fi recomandat şi copiilor între 12 şi 15 ani.

Sorin Cîmpeanu, precizări importante despre vaccinarea anti-covid a elevilor

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunţă că profesorii nevaccinaţi ar putea să nu intre la examenele naţionale

”Sunt convins că, în măsura în care aceste vaccinuri vor fi recomandate, ele se vor putea organiza în cele mai bune condiţii, în condiţii dedicate elevilor, aşa cum este normal”, a declarat ministrul Educaţiei la TVR 1.

Potrivit ministrului, ”cu siguranţă nu elementele de ordin organizatoric vor fi cele care ne vor ridica probleme” şi se vor găsi soluţii pentru vaccinare.

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech urmează să depună la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) o cerere de autorizare în Uniunea Europeană (UE) a vaccinului său împotriva covid-19 în vederea vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, care ar putea fi omologat în iunie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că din toamnă ar putea începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani împotriva COVID-19 după ce Pfizer a cerut autorizarea şi pentru această categorie de vârstă.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Ar putea avea prioritate la cazare în cămine studenții vaccinați

Bilanţ vaccinare 29 aprilie. Peste 80.000 de români vaccinaţi şi joi, aproape două milioane s-au imunizat cu ambele doze

Bilanţ vaccinare 29 aprilie: Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că 80.391 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

Potrivit CNCAV, din cele 80.391 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 51.141 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 29.250 pe a doua.

64.001 de persoane au fost imunizate cu ser produs de Pfizer, 8.056 cu cel de la Moderna, iar 8.334 au primit vaccin de la AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate în România 3.252.247 de persoane, din care 1.909.593 au primit ambele doze de vaccin.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 87 reacții adverse. Numărul total al reacțiilor adverse înregistrate de la începutul campaniei de vaccinare a ajuns la 14.037, din care 6.658 au fost raportate după vaccinul Pfizer, 1.465 după Moderna, iar 5.914 după AstraZeneca. CNCAV precizează că 141 de reacții adverse sunt în curs de investigare.