Pasajul Mihai Bravu. Află când va fi gata şi cum va arăta FOTO VIDEO

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inspectat, vineri, stadiul lucrărilor la Pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii, din Bucureşti şi s-a declarat mulţumit de evoluţia lucrărilor.

15 nov. 2013, 15:43

„Primul pod a prins contur. Se lucrează zi şi noapte, în timpul săptămânii. În aceste zile au fost pe şantier câte 100-120 de oameni pe zi. S-au montat 40 de grinzi, din cele 44 care trebuie montate, pe 10, din cele 11 deschideri ale podului. Ultimele 4 grinzi se montează în noaptea aceasta, iar pe prima parte a podului s-a turnat şi betonul. Ne dorim ca în primăvară să se poată circula pe primul pod, iar dacă vremea ne va permite, să începem lucrările şi la cel de-al doilea pod”, a declarat Sorin Oprescu, vineri, într-o vizită pe şantier.

Proiectul presupune realizarea a două poduri supraterane paralele pe direcţia Inelului Principal de Circulaţie (Şoseaua Mihai Bravu, Calea Văcăreşti), de câte două benzi de circulaţie pentru fiecare sens.

VEZI ŞI PASAJUL OBOR, lăsat în BEZNĂ. Şoferii sunt în PERICOL, în timp ce AUTORITĂŢILE îşi pasează VINA

Primul pod (Calea Vacaresti-Mihai Bravu) are o lungime de 675,40 m, iar cel de-al doilea pod 687,70 m ( Mihai Bravu-Calea Văcăreşti). Lăţimea celor două poduri este de 7,80 m.

Cele două pasaje rutiere vor supratraversa Splaiul Unirii/Râul Dâmboviţa, precum şi intersecţia Prelungirea Şoselei Mihai Bravu cu Calea Văcăreştilor.

Lucrările la Pasajul Mihai Bravu au fost reluate în luna septembrie 2013, după aproape un an de când au fost abandonate, după ce Primăria Generală a reziliat contractul cu firma Romstrade, firmă controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, aflat acum în închisoare.