În Cluj parcarea e mai scumpă decât în Manhattan. Cât a plătit un şofer după mai puțin de două ore petrecute la Urgențe

Taxa de parcare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca ajunge să coste mai mult decât în Manhattan, unul dintre cele mai cunoscute şi populate cartiere din New York. După mai puţin de două ore petrecute la Urgenţe, un bărbat a fost nevoit să plătească parcare peste 60 de lei.

19 ian. 2022, 00:10
În Cluj parcarea e mai scumpă decât în Manhattan. Cât a plătit un şofer după mai puțin de două ore petrecute la Urgențe
foto: captură video Ştirileprotv

În Cluj parcarea e mai scumpă decât în Manhattan. La Spitalul Clinic Județean de Urgență, pacienţii sau aparţinătorii plătesc cinci lei pentru jumătate de oră, însă tariful creşte simţitor în cazul în care celor care depăşesc două ore.

Astfel, parcarea la Spitalul Clinic Județean de Urgență ajunge să coste între 40 şi 80 de lei, potrivit Ştirileprotv.

Spitalul are puțin peste 180 de locuri de parcare, în condițiile în care sunt peste o mie de angajați. Așa se face că fiecare secție are repartizat un anumit număr de locuri pentru medici, pacienți și aparținători. Tatăl unei femei a mers la Urgențe cu mașina personală și, spune ea, pentru aproximativ o oră și jumătate de parcare a plătit 65 de lei.

„Suntem revoltați! Adică tu te duci să beneficiezi de un serviciu gratuit și ai de plătit parcare. Suntem clujeni și suntem obișnuiți cu parcările scumpe în Cluj-Napoca în centru, dar 40 de lei/oră la spital mi se pare exagerat”, a declarat Irina Candale, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Femeia care a încercat să împingă doi călători pe șinele de la metrou a fost prinsă. Ea a fost internată la Psihiatrie

În rândul clujenilor, părerile sunt însă împărţite. Dacă unii cred că tarifele îi descurajează pe mulți să ocupe ore întregi un loc de parcare, alții cred că prețurile sunt prea mari.

„Mi se pare ok, pentru că dacă vii cu un bolnav găsești loc de parcare și îți poți rezolva problema

„Mie mi se pare destul de mult. Știu că am fost și eu odată și nu știu exact. Am fost la Urgență și am plătit în jur de 50 de lei, deci destul de scump”, sunt doar câteva dintre păreri.

În schimb, conducerea spitalului din Cluj a decis că cei care vin cu mașina vor avea gratuită parcarea doar 15 minute, de la sfârșitul lunii.

„La finalul acestor trei luni și sumarizând toate sugestiile ce ne-au venit din partea pacienților și nu numai, o să percepem o modificare care să vină în întâmpinarea cerinței acestor pacienți. Respectiv vor avea primele 15 minute acces gratuit în incinta spitalului”; a explicat Claudia Gherman, director Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, potrivit sursei citate.

Prin comparaţie, parcarea în Manhattan, unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din New York, ajunge că coste 7,50 dolari (echivalentul a 32 de ani) pentru două ore.

Citeşte şi: Florin Cîțu, anunț îngrijorător: România riscă să intre în recesiune în acest an