În Coreea de Nord, omonimii lui Kim Jong-Un au fost obligaţi să-şi schimbe numele

Persoanele din Coreea de Nord care poartă acelaşi nume cu cel al liderului ţării Kim Jong-Un sunt rugate să-şi schimbe numele, a relevat miercuri televiziunea sud-coreeană, citată de AFP.

03 dec. 2014, 07:40
În Coreea de Nord, omonimii lui Kim Jong-Un au fost obligaţi să-şi schimbe numele

În Coreea de Nord, omonimii lui Kim Jong-Un au fost obligaţi să-şi schimbe numele. Cu câteva luni înainte de a veni la putere pentru a-l înlocui pe tatăl său Kim Jong-Il, care a murit în decembrie 2011, regimul a emis o directivă care face obligatoriu ca persoanele care poartă acelaşi nume cu Kim Jong-Un să-şi caute alt nume.

„Toate organele de partid şi serviciile de securitate publică trebuie să identifice persoane cu numele de Kim Jong-Un şi să le convingă să-şi schimbe în mod voluntar numele”, indică documentul, citat de postul de televiziune KBS TV.

Măsura se aplică retroactiv la documente de identitate şi diplome, care trebuie sa fie rectificate. De asemenea, certificatele de naştere cu acest nume trebuie respinse.

Citeşte şi ALERTĂ ÎN ASIA: Coreea de Nord ameninţă Seulul cu un „atac nemilos”

„Autorităţile trebuie să se asigure că nimeni nu se va plânge în mod inutil sau va răspândi zvonuri cu privire la acest subiect”, conform aceluiaşi document.

Autenticitatea prezentei directive nu a putut fi imediat verificată.Ministerul sud-coreean al Unificării, responsabil de problemele nord-coreene, a refuzat orice comentariu.

Un responsabil al guvernului a reamintit că Phenianul a interzis deja utilizarea numelui Kim Il-Sung, fondatorul regimului şi bunicul lui Kim Jong-Un, şi pe cel al fiului acestuia, Kim Jong-Il.

Park Jin-Hee, o refugiată nord-coreeană în Sud şi care lucrează pentru KBS, s-a declarat sigură că nimeni în Nord nu poartă astăzi numele celor trei conducători, obiecte ale unui cult al personalităţii, organizat de propaganda oficială.