În curând nu vom mai avea nevoie de parole: Cum se va întâmpla asta

Toată lumea urăşte parolele. De la inventarea lor, până la ţinerea minte şi resetarea la un moment dat, acestea sunt o adevărată bătaie de cap.

26 aug. 2015, 08:58
În curând nu vom mai avea nevoie de parole: Cum se va întâmpla asta

Totuşi, tehnologia ştiută ca elemente biometrice integrate va înlocui încet, dar sigur, parolele. Potrivit Noobz.ro, cu elementele biometrice integrate, smartphone-ul tău, calculatorul sau chiar şi bancomatul ar putea să îţi scaneze amprenta, ochii sau întreaga faţă pentru a-ţi oferi acces la dispozitive sau conturi bancare.

O mulţime de companii au adoptat deja elementele biometrice integrate şi te pot identifica cu ajutorul feţei, amprentelor sau ochilor, de fapt, tot ceea ce tu ai unic. Cu ajutorul acestor elemente poţi accesa foarte uşor telefonul, calculatorul şi chiar conturile bancare.

Printre companiile care au adoptat deja elementele biometrice integrate se numără Apple şi Samsung, care au deja scanarea amprentei pentru a-ţi permite accesul la telefonul personal fără să mai fii nevoit să memorezi şi să tastezi o parolă.

Unele computere cu Windows 10 îţi pot recunoaşte faţa pentru a nu mai fi nevoit să tastezi o parolă pentru a te conecta la device-ul personal, iar unele bănci deja au introdus bancomatele care îţi scanează ochiul pentru a-ţi oferi acces la contul personal.

Dar sunt aceste elemente biometrice integrate cea mai bună opţiune pentru a renunţa la parole?