Ţara în care AMENZILE de circulaţie depind de avere. Vezi suma COLOSALĂ plătită de un milionar VITEZOMAN

În Finlanda, amenzile de circulaţie se dau în funcţie de averea fiecăruia. Aşa se facă că multi-milionarul suedez Anders Wiklof este obligat să plătească 80.000 de lire pentru că a încălcat o regulă de circulaţie, deşi o persoană obişnuită ar fi plătit doar 385 de lire pentru această contravenţie.

15 oct. 2013, 08:05

Anders Wiklof, un cunoscut om de afaceri de 67 de ani din Suedia a primit o amendă exorbitantă după ce nu a respectat limita de viteză din Finlanda, circulând cu 77 de kilometri pe oră în localitate, cu toate că limita era de 50 km/h, potrivit Mirror

Citeşte şi Cum a apărut Dumnezeu într-o amendă primită de un şofer, în Dorohoi

Inedit este faptul că valoarea amenzii este calculată în funcţie de averea fiecăruia, motiv pentru care are de plătit suma de 80.000 de lire. Poliţiştii l-au oprit pe insula Aland. Cu toate acestea, filantropul a fost deranjat de ceea ce s-a întâmplat, explicând că suma nu este rezonabilă.

Prefer să donez banii bătrânilor, sănătăţii sau pentru orice altceva. Ştiu că e doar vina mea, dar trebuie să mă întreb dacă este corect sau nu. Dacă aş fi condus prea repede în Suedia aş fi primit o amendă de 4.000 de coroane (385 de lire). Este o diferenţă uriaşă. Ar trebui să fie un plafon, dar aşa, nu este rezonabil„, a explicat milionarul.

Citeşte şi Amenda URIAŞĂ primită de un cuplu după ce şi-a făcut de cap într-o maşină

Un alt incident asemănător a avut loc în 2010 în Elveţia, unde un şofer bogat a primit o amendă de 180.000 de lire după ce şi-a condus Ferrari-ul printr-un sat cu 135 de kilometri pe oră.