În gara de lux din Drobeta Turnu-Severin bate vântul ca afară

Gara din Drobeta Turnu Severin a costat aproape 7 milioane de euro, dar în interior gerul este atât mare, încât gresia din sălile de aşteptare a început să se exfolieze. Călătorii aşteaptă trenurile care întârzie acum, în condiţii greu de suportat.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 09:13
În gara de lux din Drobeta Turnu-Severin bate vântul ca afară

O clădire imensă, începută în 2004, terminată în 2010 şi nejustificată pentru numărul mic de călători. Timp de şase ani cât a durat construcţia, oamenii au aşteptat trenul îndurând gerul, ploaia şi ninsoarea. De frig n-au scăpat nici acum, când clădirea a terminată.

„E aşa de rece banca , de nu am cuvinte să descriu … 55 de minute întârziere, cred că mă congelez în astea 55 de minute în gară”, s-a plâns reporterului România TV unul dintre pasagerii care tremurau de frig în luxoasa gară, în aşteptarea trenurilor întârziate de zăpadă şi ger.

„E foarte frig, nu vedeţi ? Ca şi afară, poate mai rău ca afară. Gara de 7 milioane de euro. Asta e, nu avem decât să suportăm”, s-a plâns un altul.

Gerul a început să afecteze şi construcţia. Gresia din sălile de aşteptare de la etajele superioare se exfoliază. Cauza gerului se pare că ar fi centrala care este veche şi subdimenisoantă, iar clădirea este foarte mare.

Gara din Drobeta Turnu Severin a avut parte de peripeţii încă din faza de proiect. Trebuia terminată în trei ani, dar a fost finalizată în 6. A fost proiectată cu lifturi, dar nu au mai fost făcute pentru că nu au mai fost bani. Apoi nu putea fi dată în folosinţă pentru că era construită prea aproape de peron. Iar la inaugurare a devenit celebră doar pentru că pe panourile de afişaj au fost derulate imagini pornografice.