În întreaga lume au mai rămas doar cinci exemplare de rinocer alb nordic

Un rinocer alb nordic a murit duminică într-o grădină zoologică din oraşul american San Diego, astfel încât în întreaga au mai rămas numai cinci exemplare din această specie, informează EFE.

15 dec. 2014, 17:55
În întreaga lume au mai rămas doar cinci exemplare de rinocer alb nordic

În întreaga lume au mai rămas doar cinci exemplare de rinocer alb nordic, după ce un exemplar a murit duminică într-o grădină zoologică din oraşul american San Diego.

Angalifu avea 44 de ani şi a murit din cauze naturale, după cum a menţionat, într-un comunicat difuzat luni de presa locală, Randy Rieches, de la Safari Park din San Diego (California).’Moartea lui Angalifu este o pierdere enormă pentru noi toţi’, a subliniat responsabilul, potrivit căruia specia rinocerului alb nordic este acum ‘cu un pas mai aproape de dispariţie’.

Cele cinci exemplare din această specie care mai există pe glob se găsesc la Safari Park din San Diego şi la o grădină zoologică din Republica Cehă, câte un animal, iar restul într-o rezervaţie din Kenya. Până de curând, erau patru rinoceri în această ţară africană, însă în luna noiembrie a murit unul dintre ei, în vârstă de 34 de ani.

Braconajul este principala ameninţare pentru rinocerul alb (Ceratotherium simum) şi rinocerul negru (Diceros bicornis), în Africa. Aproape 2.000 de exemplare de rinocer negru mai trăiesc în sălbăticie pe continentul african.