În Liga lui Mitică nu se fac blaturi: Nu am văzut meciuri suspecte în Liga I

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, că nu a văzut meciuri suspecte de a fi fost aranjate în actuala ediţie a Ligii I, iar cei care fac astfel de acuzaţii doar îşi dau cu părerea.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 13:39
În Liga lui Mitică nu se fac blaturi: Nu am văzut meciuri suspecte în Liga I

În prima ligă nu mi s-a părut vreun meci suspect. Nici în a doua ligă, pentru că n-am văzut. Eu nu joc la pariuri, nu merg în casele de pariuri„, a spus Dragomir.

De asemenea, el crede că teama preşedintelui clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, privind un aranjament la meciul Steaua – Dinamo este nejustificată. „Aşa s-a temut el (n.r. – Iuliu Mureşan) şi la Rapid cu Târgu Mureş, şi la meciurile Vasluiului, şi la meciurile celor de la Dinamo şi uite că toate au capotat. Şi când credea că bate la scor Chiajna, au luat de nu s-au văzut. Fotbalul este prost din punctul de vedere al acuzaţiilor. Asta este, suntem o ţară de oameni care îşi dau cu părerea„, a explicat oficialul LPF.

Dragomir a refuzat să dea un pronostic la derbiul Steaua – Dinamo. „Nu dau un pronostic pentru că nu-s tâmpit. Dacă eram un tâmpit dădeam pronosticuri şi stăteam numai 2-3 ani pe la Ligă, nu 20 şi ceva. Dar mă îndoiesc că o să fie un meci spectaculos la miza asta. Dar va fi spectacol grandios în tribune datorită zecilor de mii de oameni care vor veni la stadion„, a menţionat Dumitru Dragomir.

Preşedintele consideră că tehnicianul echipei Steaua, Mihai Stoichiţă, a procedat bine vorbind la telefon cu finanţatorul Gigi Becali în timpul partidei cu Rapid. „Stoichiţă este un mare antrenor, unul din marii antrenori pe care îi are ţara la ora actuală. Şi un tip diplomat. Ce trebuia să facă? Să îi dea cu telefonul în cap patronului? El a procedat foarte bine că a răspuns (n.r. – la telefon). Păi a doua zi îl dădea afară dacă nu răspundea”, a adăugat preşedintele LPF.

Dragomir susţine că membrii comisiilor din cadrul LPF răspund pentru deciziile pe care le iau şi că singura sa atribuţie în ceea ce îi priveşte este să îi demită dacă observă că nu au judecat corect pe parcursul sezonului. „Comisiile sunt independente, eu nu mă implic. Sunt jurişti de meserie acolo, ei răspund. Misiunea mea este ca la final de campionat să văd dacă au judecat bine, pentru că eu îmi iau puncte de vedere de la case de avocatură şi de la juriştii Ligii. Şi la sfârşit de campionat, asta e misiunea mea, dacă au judecat corect îi felicit, dacă nu, îi dau afară. În rest nu am alte atribuţiuni”, a afirmat Dragomir.

În ceea ce priveşte meciul Universitatea Cluj – CFR Cluj, întrerupt în minutul 27, preşedintele LPF a menţionat că arbitrul Alexandru Tudor este „fricos”. Dragomir a adăugat că faptele descrise în raport de supervizorul Alexandru Boc sunt cele adevărate şi nu cele menţionate de Alexandru Tudor.

Spre deosebire de Tudor, Sandu Boc are cinci martori care susţin că adevărul este cel spus de Boc. Fără să ştie nici Tudor şi nici Boc eu am făcut cercetările necesare să văd dacă aşa s-a întâmplat. Iar Sandu Boc n-a intrat singur în cabină pentru că e băiat deştept. A fost procurorul, şeful de la Jandarmerie, de la prefectură, au fost cinci şi toţi au auzit ce s-a discutat. Dar nu l-aş considera mare vinovat nici pe Tudor, pentru că e om şi poate să greşească. Tudor însă pe cât e de vioi pe atât e de fricos. Eu am mai avut un caz cu el şi atunci a fost de înţeles. Aici însă nici Boc nu i-a cerut să continue meciul. Pentru că dacă Boc era foarte ferm atunci se juca. Dar atunci Boc încălca regulamentul. Dar în situaţii de forţă majoră încalci şi regulamentul pentru a salva vieţi. Eu am făcut asta acum câţiva ani pe Giuleşti„, a precizat Dragomir.

Motivele reprogramării partidei Universitatea Cluj – CFR Cluj vineri sunt reunirea echipei naţionale şi imposibilitatea mutării datei de disputare a finalei Cupei României, spune şeful LPF. „Comitetul de Urgenţă al FRF a hotărât data meciului Universitatea Cluj – CFR Cluj. Luni nu se putea pentru că atunci se reuneşte lotul echipei naţionale. Şi în afară de asta nu se putea să se împingă data finalei Cupei României pentru că era contract pe ziua respectivă făcut cu televiziunea care are drepturile. Aşa a fost de la început programarea. Respectând regulamentul, am făcut însă de aşa natură ca fiecare echipă care joacă să aibă cel puţin 48 de ore între meciuri”, a afirmat Dumitru Dragomir.

El a mai declarat că echipa care va câştiga titlul va merita noul trofeu comandat de LPF în acest an. „Este un trofeu frumos, am făcut comanda de un an. Şi la fel de frumoasă e şi gheata de aur pentru golgheter. Merită campioana un astfel de trofeu pentru că a fost un campionat inedit, n-am mai văzut aşa ceva până acum. Mai avem două etape şi să nu se ştie campioana, e greu… numai în Anglia a fost aşa şi a fost între două echipe, nu ca la noi între cinci. S-a dat lupta în cinci la noi. A fost un campionat bunicel. Nu la fel a fost însă şi comportamentul galeriilor”, a meniţionat oficialul LPF.

Dumitru Dragomir este de părere că numele campioanei se va afla în ultima etapă. El consideră că persoana care l-a readus pe antrenorul Ioan Andone la CFR Cluj a fost „un geniu”. „Andone este omul care ştie să câştige titluri. Este un mare antrenor, păcat că nu l-am apreciat mai mult”, a adăugat Dragomir.