În lipsa stării de alertă, purtarea măştii în spaţiile închise poate deveni obligatorie doar dacă se emite o lege specială

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că masca (în spațiile închise), igiena și distanțarea, rămân principalele măsuri de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, însă în lipsa stării de alertă, purtarea măştii în spaţiile închise poate deveni obligatorie doar dacă se emite o lege specială. 

RomaniaTV.net
13 iun. 2020, 19:40
În lipsa stării de alertă, purtarea măştii în spaţiile închise poate deveni obligatorie doar dacă se emite o lege specială

De asemenea, Raed Arafat a afirmat că „renunțarea la mască, acum, ar fi prea devreme și prea periculos”. 

„Nerespectarea regulilor de prevenire poate să ducă la creşteri care sunt dincolo de controlul nostru şi să nu putem să mai stăpânim situaţia. Ne-am aşteptat la creşteri, toată lumea ştia că relaxarea aduce creşteri, dar depinde aceste creşteri cât de persistente sunt, cât de abrupte sunt şi care este impactul lor pe sistemul sanitar”, a mai adăugat şeful DSU.

Citeşte şi: Raed Arafat spulberă „conspiraţia” de pe reţelele de socializare: „Populaţia devine derutată”

În lipsa acestui act administrativ, starea de alertă, nu am mai avea cum să obligăm pe nimeni să poarte mască în spațiile închise „decât dacă se emite o lege specială de port al măștii”, a explicat secretarul de stat în MAI. „Renunțarea la mască, acum, în contextul în care în spațiile închise încă există un risc major de transmitere, ar fi prea devreme și prea periculos”.