În mesajul de Crăciun, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii recunoaşte că 2019 a fost un an „dificil”

În Mesajul de Crăciun, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a recunoscut că anul care tocmai se încheie a fost unul "dificil", atât pentru familia regală, cât şi pentru naţiune.

RomaniaTV.net
24 dec. 2019, 11:36
În mesajul de Crăciun, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii recunoaşte că 2019 a fost un an „dificil”

Mesajul anual vizează în special problemele regatului într-un an dificil, dominat de Brexit şi de alegerile generale şi nu în ultimul rând, de probleme în familia regală.

Presa britanică aminteşte la acest capitol de o serie de momente dificile în familie, cum ar fi accidentul  de maşină a prinţului consort , de animozităţile dintre mebrii tineri ai familiei – prinţii William şi Harry, precum şi de soţia lui Harry, Meghan, care nu s-a putut adapta deplin la noul statut pe care îl are acum în familia regală, potrivit dailymail.co.uk.

La toate acestea, se adaugă şi un interviu dezastruos despre fostele relaţii cu Jeffrey Epstein, un magnat excentric care a fost condamnat pentru pedofilie.

În fotografiile de pe biroul reginei nu se regăsesc de data aceasta fotografiile Prinţului Harry şi al soţiei sale, Meghan, cu ocazia discursului public al reginei dată publicităţii astăzi. De asemenea, lipseşte şi prinţul Andrew. În vârstă de 59 de ani, Andrew va viziona discursul suveranei britanice la televizor, la Sandringham.

Despre nevoia de împăcare și iertare, regina a spus că „drumul nu este mereu neted și de multe ori în acest an am simțit că este o cale destul de anevoioasă, dar pașii mici pot să conteze enorm”.

Familia regală trece printr-un moment delicat și în ceea ce privește relațiile dintre prințul William și prințul Harry, ca a ales să petreacă sărbătorile în Canada împreună cu soția sa, Meghan, și fiul, Archie, în loc să stea la reședința din Sandrigham, locul în care petrec această perioadă a anului figurile importante ale regalității britanice. Harry și Meghan s-au plâns de atenția exagerată pe care o acordă presa familiei lor de la nașterea lui Archie.