Ursula von der Leyen jură că a renunțat la consumul de gaze: „Acasă folosim asta” / Bruxellesul strânge cureaua în toată Europa

Ursula von der Leyen a cerut cetățenilor europeni să strângă cureaua în privința consumului de energie, din moment ce Bruxellesul a stabilit să joace anti-Rusia. Oficialul Comisiei Europene a oferit propriul exemplu. Politicianul german a jurat că nu mai folosește gaz. 

31 iul. 2022, 17:10
Ursula von der Leyen jură că a renunțat la consumul de gaze: „Acasă folosim asta” / Bruxellesul strânge cureaua în toată Europa

În această săptămână, Ursula von der Leyen a vorbit despre sursa de căldură pe care ar folosi-o, de fapt.

„Acasă folosim o pompă de căldură geotermală, instalată de părinții mei în urmă cu aproximativ 30 de ani”, a declarat președinta Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a evitat să menționeze ce temperatură are în casă.

„Este eficientă din punct de vedere energetic și de lungă durată și oferă temperaturi constante”, a precizat Ursula von der Leyen, într-un interviu oferit pentru HotNews.ro.

 

Ursula von der Leyen începe marea raționalizare. Cetățenii vor avea de suferit

 

Controversatul politician, suspectat de afaceri necurate cu marile companii farmaceutice din SUA, susține că pregătește măsuri dure pentru Uniunea Europeană.

„Planul de pregătire își propune în premieră să organizeze reducerea cererii de gaze și economisirea de energie, la nivelul UE și la o scară fără precedent. Iar aici fiecare are rolul său”.

„Gospodăriile și consumatorii care folosesc gaze știu foarte bine ce să facă pentru a economisi. Pot contribui mult economisirea apei calde sau coborârea termostatului cu 1 sau 2 grade”, a menționat Ursula von der Leyen.

În plus, politicianul german a mai menționat că și companiile trebuie să reducă semnificativ consumul de energie.

„Dar, desigur, industria este un mare consumator de energie. Deci măsurile de economisire trebuie să înceapă de acolo. Le-am făcut statelor membre câteva recomandări pentru atingerea țintei de reducere cu 15% în sectorul industrial, asigurând în același timp buna funcționare a societății și a lanțurilor valorice.

De exemplu, statele membre ar putea institui licitații sau sisteme de licitații pentru a încuraja industria să își reducă consumul de energie”, a mai transmis Ursula von der Leyen.

Între timp, oficialul de la Bruxelles este hotărât să continue războiul indirect anti-Rusia, pe fondul tensiunilor SUA-Ucraina cu Vladimir Putin.