În patru ani, fumatul va fi interzis în cea mai mare parte a Angliei. Deja nu mai e permis în fața pub-urilor și restaurantelor

Cinci consilii municipale din Anglia au interzis fumatul în exteriorul pub-urilor, cafenelelor și restaurantelor, iniţiativă care va fi preluată probabil şi de alte oraşe, în condiţiile în care Guvernul încearcă să facă țara liberă de fumat în următorul deceniu.

03 iun. 2021, 12:37
În patru ani, fumatul va fi interzis în cea mai mare parte a Angliei. Deja nu mai e permis în fața pub-urilor și restaurantelor

Consiliul Local Newcastle, Consiliul Local Manchester, Consiliul Comitatului Durham, Consiliul Comitatului Northumberland și Consiliul North Tyneside au interzis fumatul pe trotuarele din faţa pub-urilor, cafenelelor și restaurantelor, obiceiul fiind foarte întâlnit printre englezi.

Consiliul Comitatului Oxfordshire a anunţat că va urma exemplul în conformitate cu planurile proprii de a deveni primul comitat fără fum, urmând să impună într-o primă fază spații fără fum în afara magazinelor, birourilor și fabricilor, pentru a ajuta personalul să renunţe la acest obicei.

O a șaptea autoritate locală, Gateshead Council, nu are o politică oficială privind fumatul în aer liber, dar toate licențele pe care le acordă locurilor prevăd cerinşa ca pub-urile şi cafenelele de pe pavaj trebuie să fie fără fum, după cum scrie Daily Mail.

Citeşte şi „Aveți încredere în știință!” – mesajul specialiştilor în sănătate pentru fumători

În Oxfordshire, oficialii vor colabora cu NHS și alte organizații locale pentru a interzice fumatul lângă spitale, parcuri de joacă și porțile școlii. Oamenii vor fi, de asemenea, descurajați să fumeze acasă și în mașină. Aceasta face parte din efortul de a elimina fumatul din întreg comitatul până în 2025 – cu cinci ani înaintea țintei naționale – în propunerile din Strategia de control al tutunului din Oxfordshire, discutate săptămâna trecută de consiliul local de îmbunătățire a sănătății.

Industria pub-urilor a suferit o lovitură puternică în iulie 2007, o dată cu intrarea în vigoare a interdicției fumatului în interior, dispărând nu mai puţin de 11.400 de locuri. De asemenea, la nivel global, puburile au suferit mult mai mult financiar din cauza interdicției, deoarece se știe că fumătorii consumă mai mult, studiile anterioare din SUA estimând că 85-90% dintre adulții dependenți de alcool sunt, de asemenea, dependenți de nicotină.

Citește și Obiceiuri proaste căpătate în pandemie. Peste un milion de italieni s-au apucat de fumat în lockdown