În plin război cu coronavirusul, Vladimir Putin avertizează cu războiul militar. „Ripostăm precum URSS împotriva Germaniei hitleriste”

Rusia va fi pregătită să răspundă oricărui agresor care va îndrăzni să repete atacul Germaniei naziste asupra Uniunii Sovietice, a avertizat preşedintele rus Vladimir Putin într-un interviu publicat marţi de agenţia de presă oficială TASS în cadrul proiectului său editorial '20 de întrebări pentru Vladimir Putin'.

10 mart. 2020, 08:26
În plin război cu coronavirusul, Vladimir Putin avertizează cu războiul militar. „Ripostăm precum URSS împotriva Germaniei hitleriste”

Liderul rus a comentat sloganul ‘Putem repeta’ parafrazând un verset din Biblie: ‘Cine vine la noi cu sabie, de sabie va pieri’ (Matei 26:47-56: ‘Pune-ţi sabia la locul ei, căci toţi cei ce scot sabia de sabie vor pieri’.)

Uniunea Sovietică a fost supusă unui atac teribil, îngrozitor, de neiertat din partea Germaniei naziste; noi am pierdut 27 milioane de persoane. Nu există nicio ţară în lume care să fi suferit astfel de pierderi. Şi dacă cineva va îndrăzni să facă ceva de genul acesta, noi vom repeta” ceea ce a făcut atunci Uniunea Sovietică, a spus preşedintele rus. În acelaşi timp, Putin a subliniat că Rusia nu a căutat niciodată şi nici acum nu-şi doreşte o astfel de evoluţie a situaţiei.

Citeşte şi Se pregăteşte imunitate pentru preşedinţii ruşi, după încheierea mandatului

În interviul pentru TASS, şeful statului rus a reiterat că nimeni nu va reuşi să pună în umbră victoria Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial, denunţând semnul egalităţii pus de unii între liderul nazist Adolf Hitler şi conducătorul sovietic Iosif Stalin, cu referire la rezoluţia Parlamentului European din 19 septembrie 2019, care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov.

Anterior, aminteşte TASS, Vladimir Putin catalogase această rezoluţie drept ‘culmea cinismului’, în contextul în care actualul regim de la Moscova este acuzat de criticii săi de ‘glorificarea regimului sovietic totalitar’, având în vedere acţiunile URSS înainte şi după cel de-al Doilea Război Mondial. Mai mult, în ultimele decenii, propaganda oficială rusă duce o campanie de ‘albire’ a dictatorul sovietic Iosif Stalin, numit chiar în unele documente oficiale drept un ‘manager iscusit’.

În rezoluţia sa din 19 septembrie 2019, Parlamentul European aprecia că cel de-al Doilea Război Mondial a început ca rezultat al acordului de neagresiune şi cooperare sovieto-nazist din 23 august 1939, cunoscut mai mult ca Pactul Ribbentrop-Molotov, ‘prin care două regimuri totalitare au împărţit Europa în două zone de influenţă’.