În plin scandal de dopaj, Simona Halep primeşte cea mai bună veste. WTA a făcut anunţul oficial

Suspendată pentru un posibil dopaj, Simona Halep a primit o veste bună la finalul acestui an. Românca va rămâne în TOP 10 WTA, chiar dacă nu a mai jucat din septembrie.

26 dec. 2022, 18:47
În plin scandal de dopaj, Simona Halep primeşte cea mai bună veste. WTA a făcut anunţul oficial

Simona Halep profită de lipsa meciurilor din această perioadă și rămâne lider în clasamentul WTA, înainte de revelion. Cel mai probabil, va părăsi primele zece poziții în startul lui 2023, în condiţiile în care, chiar şi dacă va scăpa de suspendarea pentru dopaj, procesul va mai dura câteva luni, timp în care nu va putea participa la turnee.

Fără să fie o surpriză, Iga Swiatek este lider detașat al clasamentului, cu un punctaj mai mare decât dublul sportivei de pe locul doi, Ons Jabeur.

Top 10 WTA

Iga Swiatek 11.085p
Ons Jabeur 5.055p

Jessica Pegula 4.691p
Caroline Garcia 4.375p

Aryna Sabalenka 3.925p
Maria Sakkari 3.871p

Coco Gauff 3.646
Daria Kasatkina 3.435p

Veronika Kudermetova 2.795p
Simona Halep 2.661p

Simona Halep se pregăteşte de cel mai important „meci” al carierei

A doua româncă din clasamentul WTA este Irina Begu, care se clasează pe poziția 34. Sorana Cîrstea este pe 45, iar Ana Bogdan ocupă locul 56. Celelalte românce din top sunt Gabriela Ruse, de pe locul 117, Jaqueline Cristian, locul 146, Irina Bară, locul 175 și Alexandra Cadanțu, locul 178.

Apelul Simonei Halep se va judeca la Londra, iar viitorul româncei este incert. Poate primi până la patru ani de suspendare, deși avocații ei speră să nu fie pedepsită. O sentință ar urma să fie dictată în următoarele luni.

Simona Halep nu își va petrece Crăciunul în țară. Românca este la Londra și se pare că va sta câteva zile în capitală Regatului Unit.

Jucătoarea de tenis profită de această ocazie, cel mai probabil, pentru a se întâlni cu diverse persoane importante pentru procesul ei.

Citeşte şi: FOTO: Tragedie imensă de Crăciun! Un celebru fotbalist a murit la doar 49 de ani. Suferea de ciroză hepatică