FOTO: Tragedie imensă de Crăciun! Un celebru fotbalist a murit la doar 49 de ani. Suferea de ciroză hepatică

Fabian O'Neill, fost fotbalist la cluburi precum Juventus Torino, Cagliari și Perugia, a decedat duminică, 25 decembrie, în prima zi de Crăciun. Fostul sportiv avea probleme de sănătate, provocate de consumul de alcool. 

26 dec. 2022, 10:10

Mijlocașul ofensiv uruguayan a murit la vârsta de doar 49 de ani, de ciroză hepatică. El a fost internat la un spital din Montevideo sâmbătă dimineața, după ce a simptomele bolii sale se agravaseră. Apoi, starea sa de sănătate s-a înrăutățit suficient de tare astfel încât medicii nu au mai avut ce-i face.

În ultimii ani, el a mai fost internat în spital. În 2020 de exemplu, a fost internat tot din cauza cirozei. Fostul său coleg, Zinedine Zidane îl contactase pe O’Neill, pentru a-l încuraja.

 

Viciile au răpus celebrul fotbalist. Trăia sărac, singur și bolnav

 

Fostul jucător a declarat în trecut că era alcoolic încă din copilărie.

„Am devenit alcoolic când eram încă un copil. Dacă nu m-am oprit în timpul carierei, de ce aș face-o acum, când nu mai joc?”, a declarat fostul fotbalist.

El a mai povestit că nu a fost în stare să-și agonisească banii câștigați și cu atât mai puțin să-i reinvestească.

„Când jucam fotbal și ajunsesem să am 15 milioane de dolari în bancă, îi dădeam pe femei și alcool, dar puneam mâncare pe masă oricui avea nevoie. Acum, când sunt sărac și nu mai am nimic, mă întâlnesc cu acești oameni pe care i-am ajutat pe stradă și nici nu mă salută”, a mai declarat sportivul.

Fabian O’Neill a avut o viață și o carieră fotbalistică scurtă. El și-a început aventura în fotbal, în calitate de jucător profesionist în Uruguay, la Nacional, și a trecut apoi în Italia, unde a jucat la Cagliari, Juventus și Perugia. S-a retras în 2003, de la același Nacional. Două goluri în 19 meciuri a bifat O’Neill pentru naționala Uruguayului în perioada 1993-2002.