În plină pandemie de coronavirus, bătrânii se plimbă pe străzi nestingheriţi: „Am ieşit să luăm un ardei”

În plină pandemie de coronavirus, mai mulţi bătrâni din Alba Iulia au ignorat măsurile luate pe perioada stării de urgenţă şi au ieşit la plimbare ca într-o zi normală. În timp ce unii s-au îngrămădit să meargă cu autobuzul, alţii au mers în supermarket-uri după cumpărături urgente, zic ei.

30 mart. 2020, 06:50
În plină pandemie de coronavirus, bătrânii se plimbă pe străzi nestingheriţi: „Am ieşit să luăm un ardei”

De exemplu, un cuplu de bătrânei a ieșit din casă să cumpere un ardei. Un alt bărbat a mers la magazin după o sticlă cu suc.

Mai mulți cititori ziarulunirea.ro au trimis pe adresa redacției fotografii făcute pe străzile Alba Iulia. „Așa înțeleg oamenii să stea în casă! Cum se face ora 11.00, sunt toți la promenadă”, spune un bărbatul.

„Au înțeles cu totul greșit permisiunea de a ieși din casă între 11.00 și 13.00, doar în caz de nevoie, Nu la plimbare!!”, spune un alt cetățean, aflat în oraș la locul de muncă.

Exemplele ar putea continua, iar situația se menține în plină stare de urgență, când cetățenii stau în case, iar cei de vârsta a treia, cei mai vulnerabili în fața virusului, se plimbă nederanjați pe străzile din oraș.

Citeşte şi Live pe Facebook de la grătar, în plină pandemie de COVID-19: „Ieşiţi din case, nu există coronavirus”