În prag de ALEGERI, Iohannis îi invită pe Chiuariu, Căncescu, Stavarache şi Ostaficiuc să PLECE din ACL

Klaus Iohannis le-a pus gând rău colegilor baroni din PNL. Candidatul la prezidențiale a declarat pe Faebook că PNL trebuie să "fie curățat" pentru a se oferi un exemplu întregii țări, făcând referire la problemele pe care unii dintre liberali le au cu justiția.

22 oct. 2014, 13:13
În prag de ALEGERI, Iohannis îi invită pe Chiuariu, Căncescu, Stavarache şi Ostaficiuc să PLECE din ACL

„Mi-aș dori ca și colegii din PNL să împărtășească aceeași opinie. Mai întâi va trebui să curățăm propriul nostru partid, iar astfel vom da un exemplu întregii Românii”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook, comentând la o postare în care și-a exprimat nemulțumirea referitoare la clasa politică actuală.

Practic, Iohannis a început războiul în PNL împotriva baronilor liberali, mergând astfel pe urmele lui Victor Ponta, care a dat marți un mesaj ferm că Justiția nu trebuie blocată de către cei care au sunt acum investigați.

„Unii politicieni din această țară au ajuns să transforme totul, în disprețul oricărei legi, în lumea lor, nocivă și periculoasă. De aceea, în următorul deceniu, trebuie să „curățăm” locul, pentru că, altfel, vom pieri cu toții intoxicați”, a comentat primarul din Sibiu despre colegii săi din PNL.

Tudor Chiuariu, Aristotel Căncescu, Romeo Stavarache și Constantin Ostaficiuc sunt doar câțiva dintre politicienii ACL care au probleme cu Justiția în această perioadă, alăturându-se astfel listei care-i include pe Sorin Roșca Stănescu, condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare, și pe Relu Fenechiu, care a fost condamnat la 5 ani cu executare.

„Oricât de important ar fi un politician, el trebuie să răspundă în fața legii imediat și fără ocolișuri. În aceasta constă reformarea statului: să scăpăm de baroni, să garantăm statul de drept şi independenţa justiţiei, nu doar să vorbim despre ele”, a scris Iohannis pe pagina sa oficială de Facebook.

Declarația edilului din Sibiu este considerată de mai mulți analiști politici drept o invitație pentru DNA să facă arestări și în Partidul Național Liberal. Acest atac la adresa colegilor de partid este fără precedent în rândul conducerii PNL, iar urmarea directă a acestui război pornit de Iohannis împotriva colegilor cu probleme este o stare acută de îngrijorare și în tabăra PDL, care ar putea slăbi susținerea oferită de democrat-liberali lui Klaus Iohannis.